Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5607
Назва: | Продуктивні та якісні показники молока кіз у Сумському регіоні |
Інші назви: | Производительные и качественные показатели молока коз в Сумском регионе Productive and quality of milk goats in Sumy region |
Автори: | Кисельов, О. Б. Опара, В. О. Ладика, Л. М. Киселев, А. Б. Опара, В. А. Ладыка, Л. М. Kyselv, O. B. Opara, V. O. Ladyka, L. M. |
Ключові слова: | молочні кози молоко продуктивність молочные козы молоко производительность dairy goats milk productivity lactation chart |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Кисельов О. Б. Продуктивні та якісні показники молока кіз у Сумському регіоні [Електронний ресурс] / О. Б. Кисельов, В. О. Опара, Л. М. Ладика // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 5 (29). - С. 174-179. |
Короткий огляд (реферат): | Наведено результати досліджень по вивченню молочної продуктивності кіз. За 230 діб лактації від підконтрольного поголів’я одержано в середньому 361,5 кг молока, а найбільш істотні зміни лактаційної кривої відбуваються на 3-му і 4-му місяцях продуктивного періоду. З’ясовано, що якісний склад молока суттєво відрізняється за періодами лактації, а саме: в молоці, отриманому в період роздоювання, спостерігається дещо вищий вміст масових часток сухої речовини і жиру, тоді як показник точки його замерзання у цей період є вірогідно нижчим. Економічна ефективність виробництва козиного молока може бути різною. Так, за умови коли повністю враховується вартість кормів і затрати праці, собівартість 1 л молока складає 3,8 грн.(в цінах 2014 року). При цьому виробництво молока буде збитковим. Але якщо витрачені корми мають лише часткову вартість(50%) собівартість молока знижується до 2,0 грн., а рентабельність його виробництва складає 53%. Приведены результаты исследований по изучению молочной продуктивности коз. за 230 суток лактации от подконтрольного поголовья получено в среднем 361,5 кг молока, а наиболее существенные изменения лактационной кривой происходят на 3-м и 4-м месяцам продуктивного периода. установлено, что качественный состав молока существенно отличается по периодам лактации, а именно: в молоке, полученном в период раздоя, наблюдается несколько выше содержание массовых долей сухого вещества и жира, тогда как показатель точки его замерзания в этот период является достоверно ниже. экономическая эффективность производства козьего молока может быть разной. так, при когда полностью учитывается стоимость кормов и затраты труда, себестоимость 1 л молока составляет 3,8 грн. (в ценах 2014). при этом производство молока будет убыточным. но если потраченные корма имеют только частичную стоимость (50%) себестоимость молока снижается до 2,0 грн., а рентабельность его производства составляет 53%. |
Опис: | The presents of results to studies on the productivity of dairy goats. The during 230 days of lactation from controlled herd an average of 361.5 kg of milk, and the most significant changes occurring lactation curve on the 3rd and 4th productive months period. It was found that the quality of the milk differs signifi-cantly per lactation, in milk obtained during first time milking, there is a slightly higher content mass fraction of dry matter and fat, while the index point of freezing it at this time is significantly lower. The economic efficiency of goat milk can be different. In fact account when the cost of feed and labor costs, the cost of 1 liter of milk is 3.8 hrn.ukr. (prices of 2014). However, milk production is unprofitable, but if you have spent only partial feed cost (50%) of the cost of milk is reduced to 2.0 hrn.ukr., and profitability of its production is 53%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5607 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
39.pdf | 1,16 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.