Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5628
Title: | Гібридизація мускусних селезнів із качками вітчизняного генофонду для отримання продуктивних гібридів мулардів |
Other Titles: | Гибридизация мускусных селезней с утками отечественного генофонда для получения продуктивных гибридов мулардов Hybridization with duck drake musky domestic gene pool for productive hybrids mulard |
Authors: | Шкурко, М. І. Бондаренко, Ю. В. Павлик, О. В. Трохименко, Н. М. Кондратенко, О. Ю. Шкурко, М. И. Бондаренко, Ю. В Павлик, А. В. Трохименко, Н. М. Кондратенко, О .Ю Shkurko, M. I. Bondarenko, U. V. Pavlik, A. V. Trokhymenko, N. M. Kondratenko, O. U. |
Keywords: | гібридизація каченята муларди гибридизация утята муларды hybridization ducklings mulard |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Гібридизація мускусних селезнів із качками вітчизняного генофонду для отримання продуктивних гібридів мулардів [Електронний ресурс] / М. І. Шкурко, Ю. В. Бондаренко, О. В. Павлик [та ін.] // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 7 (30). - С. 141-151. |
Abstract: | У статті наведено результати експериментального дослідження з отримання міжродових гібридів мулардів та вивчення продуктивних і забійних якостей молодняка качок різних генотипів в умовах присадибних та фермерських господарств. За ступенем зменшення передзабійної живої маси досліджені в ФГ «Повіт-Агро» групи птиці, які вирощувалися на м’ясо, розташувалися в такій послідовності: міжродовий гібрид № 3 (4150±31г), міжродовий гібрид № 2 (4122±43г), міжродовий гібрид № 1 (4073±45г), мускусна біла (3823±45г), мускусна коричнева (3750±49г), степова сіра (3381±31г), українська глиняста (3370±44г) та українська біла (3325±27г). Проведені дослідження показали, що французькі муларди (мускусна біла х пекінська біла) і українські муларди (мускусна біла х українська біла) характеризуються високою енергією росту, гарною збереженістю та добрими забійними якостями і тому вони придатні для ефективного виробництва органічного м’яса в умовах як фермерських, так і присадибних господарств. В статье приведены результаты экспериментального исследования по получению межродовых гибридов мулардов, изучению продуктивных и убойных качеств молодняка уток разных генотипов в условиях приусадебных и фемерських хозяйств. По степени уменьшения предубойной живой массы исследованы в ФХ «Повит-Агро» группы птицы, которые выращивались на мясо, разместились в такой последовательности: межродовой гибрид № 3 (4150 ± 31 г), межродовой гибрид № 2 (4122 ± 43 г), межродовой гибрид № 1 (4073 ± 45 г), мускусная белая (3823 ± 45 г), мускусная коричневая (3750 ± 49 г), степная серая (3381 ± 31 г), украинская глинистая (3370 ± 44 г) и украинская белая (3325 ± 27 г). Проведенные исследования показали, что французские муларды (мускусна белая х пекинськая белая) и украинские муларды (мускусная белая х украинськая белая) характеризуются высокой энергией роста, хорошей сохранностью и хорошими убойными качествами и поэтому они пригодны для эффективного производства органического мяса в условиях как фермерских так и приусадебных хозяйств. |
Description: | The article presents the results of experimental studies on the slaughter and productive qualities of young ducks of different genotypes under conditions offarming householdare reviewed in the article. By degree of reduction of pre-slaughter live weight studied in FY "Povіt-Agro" birds groups were placed in the following sequence:intergeneric hybrid № 3 (4150 ± 31g) intergeneric hybrid № 2 (4122 ± 43 g), intergeneric hybrid № 1 (4073 ± 45 g), muscovy white (3823 ± 45 g), muscovy brown (3750 ± 49g), steppe gray (3381 ± 31g), ukrainian clay (3370 ± 44g) and ukrainian white (3325 ± 27 g). Studies have shown that the french mulard (moscovy white x pekin white) and ukrainian mulard (moscovy white x ukrainian white) are characterized by the high energy of growth, good safety and good slaughter qualities and therefore they are suitable for the efficient production of organic meat under the con-ditions of both farms and adjoining farming household. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5628 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.