Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5726
Title: Вплив технології утримання індиків на якість продукції
Other Titles: Влияние технологии содержание индеек на качество продукции
Impact of the turkeys keeping technology on their product quality
Authors: Фотіна, Т. І.
Вієвський, Г. С.
Фотін, О. В.
Фотина, Т. И.
Виевский, Г. С.
Фотин, А. А.
Fotina, T. I.
Vievskiy, G. S.
Fotin, O. V.
Keywords: індики
якість м’яса
пододерматит
индейки
качество мяса
пододерматит
turkey
meat quality
pododermatyt
Issue Date: 2017
Publisher: СНАУ
Citation: Фотіна Т. І. Вплив технології утримання індиків на якість продукції [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, Г. С. Вієвський, О. В. Фотін // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 1 (40). – С. 81-85.
Abstract: У статті наведені данні про вплив технології утримання індиків на якість м’яса. Якість м'яса індичат та індичок визначали шляхом вивчення органолептичних і деяких фізико-хімічних показників м'яса, проведення анатомічного розтину тушок, вивчення хімічного складу м’яса та його біологічної цінності. Доведено, що порушенні норм посадки індиків, незадовільній якості підстилки спостерігаються значні ураження лап пододерматитами, намінами на грудині, травмами на крилах. При забої такої птиці велика кількість продукції бракується або виходе у реалізацію, як не категорійна. В статье приведены данные о влиянии технологии содержания индеек на качество мяса. Качество мяса индюшат и индеек определяли путем изучения органолептических и некоторых физико-химических показателей мяса, проведения вскрытия тушек, изучение химического состава мяса и его биологической ценности. Доказано, что нарушении норм посадки индеек, неудовлетворительное качество подстилки наблюдаются значительные поражения лап пододерматит, Намина на грудине, травмами на крыльях. При забое такой птицы большое количество продукции бракуется или выходе в реализацию, как категориальная.
Description: The article presents data of the impact of turkeys keeping technology on the quality of turkeys meat. The quality of the turkeys meat was determined by studying some organoleptic and physico-chemical parameters of meat, by anatomical dissection of carcasses, by the study of the chemical composition of meat and its biological value. It was proved that at the violation of the rules of placing turkeys, and unsatisfactory quality of the litter there are significant lesions of legs by pododermatytis, injuries of the wings and breast. At slaughter of this poultry a large number of poultry products are rejected or are implemented to selling as not category.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5726
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18.pdf1,56 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.