Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6122
Назва: Анализ практических аспектов контроля возбудителей пищевых зоонозов при выращивания птицы
Інші назви: Аналіз практичних аспектів контролю збудників харчових зоонозів при вирощування птиці
Analysis of practical aspects of control of pathogens of food zoonoses in poultry rearing
Автори: Касьяненко, О. И.
Фотина, Т. И.
Фотина, А. А.
Гладченко, С. М.
Безрук, Р. В.
Гниденко, Т. Ю.
Касяненко, О. I.
Фотіна, Т. І.
Фотіна, Г. А.
Гладченко, С. М.
Безрук, Р. В.
Гніденко, Т. Ю.
Kasjanenko, O. I.
Fotina, T. I.
Fotina, А. А.
Gladchenko, S. M.
Bezruk, R. V.
Gnidenko T. J.
Ключові слова: микроорганизмы
продукция птицеводства
изоляция
мікроорганзми
продукція птахівництва
ізоляція
microorganisms
products of the poultry
isolation
Дата публікації: 2018
Видавництво: Государственный аграрный университет Молдовы
Бібліографічний опис: Анализ практических аспектов контроля возбудителей пищевых зоонозов при выращивании птицы [Электронный ресурс] / О. И. Касьяненко, Т. И. Фотина, А. А. Фотина [и др.] // Аграрная наука. – 2018. – № 2 (2017). – С. 158-165.
Короткий огляд (реферат): В статье представлены данные по изучению стратегии контроля зоонозов, возбудители которых являются общими для человека и птицы в ЄС. Практические аспекты контроля возбудителей зоонозов птицы в странах-членах Европейского Союза основаны на программах мониторинга, оценки и выявление рисков относительно зоонозов и их возбудителей. Стратегия контроля инфекций осуществляется по принципу «от поля к столу». Проанализированы факторы передачи, которые обуславливают риски распространения возбудителей среди поголовья птицы, научно-практические разработки контроля зоонозов на етапах выращивания птицы и их эффективность: использование кормовых и водных добавок с ингибиторами возбудителей зоонозов, вакцинация, применение антимикробной альтернативы – бактериофагов, бактериоцинов, противомикробных препаратов и их альтернатив на основании пробиотических препаратов. У статті представлені дані по вивченню стратегії контролю зоонозів, збудники яких є загальними для людини і птиці в ЄС. Практичні аспекти контролю збудників зоонозів птиці в країнах-членах Європейського Союзу засновані на програмах моніторингу, оцінки та виявлення ризиків щодо зоонозів і їх збудників. Стратегія контролю інфекцій здійснюється за принципом «від поля до столу». Проаналізовано чинники передача, які обумовлюють ризики поширення збудників серед поголів'я птах, науково-практичні розробки контролю зоонозів на етапах вирощування птиці та їх ефективність: використання кормової і водні добавки з інгібіторами збудники зоонозів, вакцинація, застосування антимікробної альтернатива - бактеріофаги, бактеріоцини, протимікробні препарати і їх альтернатив на підставі пробіотичних препаратів.
Опис: The work was carried out based on the study and systematization of literature data, collection information and statistical materials published in domestic and foreign scientific periodicals, in the official collections of International WHO program for the control and supervision of food infections and poisoning in the European Union. The article presents data on the study of control strategies of zoonotic diseases based on the biosafety measures on the stage of breeding birds in the member States of the European Union. Analyzed legal regulation of measures to control Campylobacter in poultry EU, transfer factors contributing to the risks of spreading pathogens among poultry. Also studied research and development on control measures of zoonotic diseases at the stages of production of poultry products: application of vaccination, bacteriophages, bacteriocins, antimicrobials and their alternatives on the basis of probiotic preparations, as well as feed and water additives.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/6122
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Касяненко О.І.pdf294,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.