Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6132
Title: Аналітичне обгрунтування та вибір бінарної комбінації полісахаридів для термостійких молоковмісних начинок
Other Titles: Аналитическое обоснование и выбор бинарной комбинации полисахаридов для термостойких молокосодержащих начинок
Analytical substantiation and choice of binary combination of polysaccharides for thermostenic milk-containing guardians
Authors: Перцевой, Федір Всеволодович
Бідюк, Дмитро Олегович
Кошель, Олена Юріївна
Перцевой, Федор Всеволодович
Бидюк, Дмитрий Олегович
Кошель, Елена Юрьевна
Pertsevoy, Fedir Vsevolodovich
Bidyuk, Dmitry Olegovich
Koshel, Olena Yuriivna
Keywords: камідь ксантану
камідь тари
камідь конжаку
камедь ксанатана
камедь тары
камедь конжака
xanthan gum
tara gum
konjac gum
Issue Date: 2018
Publisher: ХДУХТ
Citation: Перцевой Ф. В Аналітичне обґрунтування та вибір бінарної комбінації полісахаридів для термостійких молоковмісних начинок [Електронний ресурс] / Ф. В Перцевой, Д. О. Бідюк, О. Ю. Кошель // Вісник Харківського державного університету харчування та торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2018. – в друці
Abstract: В статті проведено аналітичне обґрунтування та вибір бінарної комбінації полісахаридів для термостійких молоковмісних начинок. Складено технологічні вимоги до гелів на основі бінарних комбінацій полісахаридів, які заплановано використовувати у складі начинок. Наведено узагальнені дані щодо раціональних параметрів отримання композиційних сумішей полісахаридів із синергетичними властивостями, які використовуються для регулювання структурно-механічних властивостей харчових систем. В статье проведено аналитическое обоснование и выбор бинарной комбинаций полисахаридов для термостойких молокосодержащих начинок. Составлены технологические требования к гелям на основе бинарных комбинаций полисахаридов, которые планируется использовать в составе начинок. Приведены обобщенные данные по рациональным параметрам получения композиционных смесей полисахаридов с синергетическими свойствами, которые используются для регулирования структурно-механических свойств пищевых систем.
Description: Thermostable milk-filled fillings are currently in demand in the bakery and confectionery industry. They are put forward by the high requirements of the technological and economic plan both from manufacturers and consumers. The composition of thermostable milk-stuffed fillings includes binary combinations of polysaccharides that have the ability to form heat-resistant gels and allow them to change their rheological characteristics to a large extent. This is due to the possibility of rational use of a mixture of polysaccharides, regulation of structural and mechanical, functional and technological indicators of fillings, ensuring their high organoleptic characteristics.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/6132
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.PDF521,67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.