Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/627
Title: Жирнокислотний склад загальних ліпідів молозива та молока корів
Other Titles: Жирнокислотный состав общих липидов молозива и молока коров
Authors: Камбур, М. Д.
Замазій, А. А.
Лівощенко, Є. М.
Передера, О. С.
Камбур, М. Д.
Замазий, А. А.
Ливощенко, Е. М.
Передера, А. С.
Kambur, M. D.
Zamaziy, A. A.
Livoschenko, E. M.
Perederа, A. S.
Keywords: біосинтез
молочний жир
годівля тварин
биосинтез
молочный жир
кормление животных
Issue Date: 2012
Publisher: Сумський національний аграрний ун-т
Citation: Камбур М. Д. Жирнокислотний склад загальних ліпідів молозива та молока корів [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, Є. М. Лівощенко, О. С. Передера // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 7(31). – С. 27-29.
Abstract: Результати досліджень жирнокислотного складу молока та молозива корів свідчать про їх відмінності у складі вищезазначених секретів молочної залози корів. Встановлено, що в молозиві корів найбільшим є вміст таких жирних кислот, як міристинова (15,50±0,74 %). Жирнокислотний склад молока корів представлений в основному такими кислотами: пальмітиновою, міристиновою, стеариновою та олеїновою. Їх вміст у молоці становить більше 84 % усіх жирних кислот. Результаты исследований жирнокислотного состава молока и молозива коров свидетельствуют о различиях в составе вышеупомянутых секретов молочной железы коров. Установлено, что в молозиве коров самым высоким является содержание таких жирных кислот, как миристиновая (15,50 ± 0,74%). Жирнокислотный состав молока коров представлен в основном такими кислотами: пальмитиновой, миристиновой, стеариновой и олеиновой. Их содержание в молоке составляет более 84% всех жирных кислот.
Description: Results of studies of fatty acid composition of milk and colostrum of cows show their differences in the aforementioned secrets breast cows. Established that the colostrum of cows is the largest content of fatty acids as myristic (15, 50 ± 0,74%). Fatty acid composition of milk cows represented mainly by the following acids: palmitic, myristic, stearic and oleic. Their content in milk is more than 84% of all fatty acids.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/627
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
07.pdf262,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.