Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/631
Title: Актиген і мікосорб у профілактиці харчових токсикоінфекцій
Other Titles: Актиген и микосорб в профилактике пищевых токсикоинфекций
Authors: Дворська, Ю. Є.
Дворская, Ю. Е.
Dvorska, J. E.
Keywords: хвороби харчового походження
гострі інфекційні захворювання
птахівництво
мікотоксикози
болезни пищевого происхождения
острые инфекционные заболевания
птицеводство
микотоксикозы
Issue Date: 2012
Publisher: Сумський національний аграрний ун-т
Citation: Дворська Ю. Є. Актиген і мікосорб у профілактиці харчових токсикоінфекцій [Електронний ресурс] / Ю. Є. Дворська // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 7(31). – С. 65-68.
Abstract: Мікотоксини в кормах птиці істотно збільшують її сприйнятливість до дії умовнопатогенної мікрофлори, що може стати причиною захворювань птиці, а також викликати зниження продуктивності. Контамінація тушок птиці патогенами, такими як сальмонела, кампілобактер та лістерія є частою причиною харчових токсикоінфекцій людини. Одночасне використання адсорбенту мікотоксинів і маннанових олігосахаридів в якості альтернативи антибіотиків-стимуляторів росту може стати частиною стратегії профілактики бактеріальних хвороб птиці та зниження продуктивності при періодичної контамінації кормів мікотоксинами, а також сприяє попередженню харчових токсикоінфекііцій людини. Микотоксины в кормах птицы существенно увеличивают ее восприимчивость к действию условно-патогенной микрофлоры, что может стать причиной заболеваний птицы, а также вызвать снижение производительности. Контаминация тушек патогенами, такими как сальмонелла, кампилобактер и листерия является частой причиной пищевых токсикоинфекций человека. Одновременное использование адсорбента микотоксинов и маннанових олигосахаридов в качестве альтернативы антибиотикам-стимуляторам роста может стать частью стратегии профилактики бактериальных болезней птицы и снижение производительности при периодической контаминации кормов микотоксинами, а также способствует предупреждению пищевых токсикоинфекииций человека.
Description: Mycotoxins in poultry feed substantially increases its susceptibility to pathogens that can cause dis- eases of poultry and decreased performance. Contamination of poultry carcasses with pathogens such as Salmonella, Campylobacter and Listeria is a common cause of food borne disease. Simultaneous action of mycotoxin adsorbent and mannan oligosaccharides as an alternative to antibiotics growth promoters can be part of a strategy to prevent bacterial diseases of poultry and decreased performance at periodic contamina- tion of feed mycotoxins, as well as helping to prevent food borne diseases associated with poultry meat con- sumption.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/631
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1262.pdf4,81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.