Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6493
Назва: Визначення поживних властивостей різних видів равликів
Інші назви: Определение питательных свойств разных видов улиток
Determination of nutritional properties of various species snails
Автори: Данілова, І. С.
Яценко, І. В.
Рисований, В. І.
Данилова, И. С.
Яценко, И. В.
Рисованый, В. И.
Danilova, I. S.
Yacenko, I. V.
Risovaniy, V. I.
Ключові слова: м’ясо равликів
поживність
равлик виду Helixaspersamaxima
мясо улиток
питательность
улитка вида Helixaspersamaxima
snail meat
nutrition
snail species Helix aspersa maxima
Дата публікації: 2018
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Данілова І. С. Визначення поживних властивостей різних видів равликів [Електронний ресурс] / І. С. Данілова, І. В. Яценко, В. І. Рисований // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 36-38.
Короткий огляд (реферат): У статті представлені матеріали з вивчення поживних властивостей сирого м’яса равликів. Стаття містить порівняльні дослідження наступних показників: вологи та сухої речовини, в якій, в свою чергу, нами було визначено білок, жир, вуглеводи, золу та енергетичну цінність. Для досліджень було взято м’ясо трьох видів равликів – Helixaspersamaxima, Helixaspersamuller,Helixpomatia. Встановлено, що м’ясо равликів, взятих для досліджень суттєво не відрізняється одне від одного за показниками поживності. В статье представлены материалы по изучению питательных свойств свежего мяса улиток. Статья содержит сравнительные исследования следующих показателей: влаги и сухого вещества, в котором, в свою очередь, нами было определено белок, жир, углеводы, золу и энергетическую ценность. Для исследований было взято свежее мясо трех видов улиток – Helixaspersamaxima, Helixaspersamuller,Helixpomatia. Установлено, что мясо улиток, взятых для исследований существенно по показателям питательности не отличалось одно от другого.
Опис: The article presents materials for studying the nutritional properties of raw snail meat. The article contains comparative studies of the following parameters: moisture and dry matter, in which, in turn, we identified protein, fat, carbohydrates, ash and energy value. For research, meat of three species of snails was taken – Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, Helix pomatia. It is established that the meat of snails taken for research is not significantly different from each other in terms of nutrition.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6493
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7.pdf359,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.