Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6546
Назва: Породні особливості жирнокислотного складу молока корів північно-східного регіону України та його вплив на технологічні ознаки молочного жиру
Інші назви: Породные особенности жирнокислотного состава молока коров северо-восточного региона Украины и его влияние на технологические признаки молочного жира
Features of the breed of fatty-blasted composition of the milk of the cows of the north-eastern region of Ukraine and its influence on the technological sequence of dairy father
Автори: Приходько, М. Ф.
Приходько, Н. Ф.
Prihodko, N. F.
Ключові слова: українська бура молочна порода
сумський внутрішньопородний тип української чорно-рябої молочної породи
корови
украинская бурая молочная порода
сумской внутрипородный тип украинской черно-пестрой молочной породы
коровы
Ukrainian brown milk breed
Samy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed
cows
Дата публікації: 2018
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Приходько М. Ф. Породні особливості жирнокислотного складу молока корів північно-східного регіону України та його вплив на технологічні ознаки молочного жиру [Електронний ресурс] / М. Ф. Приходько // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 2 (34). – С. 233-237.
Короткий огляд (реферат): У статті наведені результати дослідження жирнокислотного складу жиру молока корів української бурої молочної породи і сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи, показано його вплив на технологічні ознаки молочного жиру. Доведено, що жировмісні молочні продукти, виготовлені з молока корів української бурої молочної породи, матимуть приємніший смак і запах, щільнішу та твердішу консистенцію. Жирнокислотний склад молочного жиру корів сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи сприятиме отриманню жировмісних молочних продуктів з м'якою, ніжною й пластичною консистенцією. Такі особливості молочного жиру необхідно враховувати при виробництві жирновмістних молочних продуктів із молока цих порід. Крім того, дані по вмісту жирних кислот в молоці можуть використовуватися, також в селекції для виведення тварин з кращими технологічними властивостями молока. В статье приведены результаты исследования жирнокислотного состава жира молока коров украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы, показано его влияние на технологические признаки молочного жира. Доказано, что жиросодержащие молочные продукты, изготовленные из молока коров украинской бурой молочной породы, иметь приятный вкус и запах, плотную и твердую консистенцию. Жирнокислотный состав молочного жира коров сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы способствует получению жиросодержащих молочных продуктов с мягкой, нежной и пластичной консистенцией. Такие особенности молочного жира необходимо учитывать при производстве жироседержащих молочных продуктов из молока этих пород. Кроме того, данные по содержанию жирных кислот в молоке могут использоваться, также в селекции для выведения животных с лучшими технологическими свойствами молока.
Опис: The article presents the results of the study of fatty acid composition of fat of milk of cows of Ukrainian brown milk breed and Samy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed, its influence on technological features of milk fat is shown. It is proved that fat-based dairy products made from milk from Ukrainian brown milk breed cows will have a pleasant taste and smell, a dense and harder consistency. Fatty acid composition of dairy fat cows of the Samy type of the Ukrainian blackly-pied milk breeds will help to obtain fat-containing dairy products with a soft, tender and plastic consistency. Such features of milk fat should be taken into account when producing fatty milk products from the milk of these breeds. In addition, data on the content of fatty acids in milk can be used, as well as in breeding for the removal of animals with the best technological properties of milk.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6546
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf495,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.