Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6601
Title: | Генетичний потенціал продуктивності бугайців спеціалізованих м’ясних порід |
Other Titles: | Генетический потенциал продуктивности бычков специализированных мясных пород Genetic potential of productivity of bulls of specialized meat breeds |
Authors: | Салогуб, А. М. Бондарчук, В. М. Салогуб, А. М. Бондарчук, В. М. Salohub, A. M. Bondarchuk, V. M. |
Keywords: | м’ясна худоба жива маса забійний вихід мясной скот живая масса убойный выход beef cattle live weight slaughter yield |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Сумський національний аграрний університет |
Citation: | Салогуб А. М. Генетичний потенціал продуктивності бугайців спеціалізованих м’ясних порід [Електронний ресурс] / А. М. Салогуб, В. М. Бондарчук // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 7 (35). – С. 128-142. |
Abstract: | Проведено дослідження в умовах Сумського регіону бугайців спеціалізованих м'ясних порід зарубіжної (абердин-ангуської, світлої аквітанської, лімузинської) та вітчизняної (української м'ясної) селекції. Встановлено, що у віці 18-ти місяців тварини усіх піддослідних порід характеризувалися високими забійними і м'ясними якостями з вищими показниками у тварин лімузинської породи. Проведено исследование в условиях Сумского региона бычков специализированных мясных пород зарубежной (абердин-ангусской, светлой аквитанской, лимузинской) и отечественной (украинской мясной) селекции. Установлено, что в возрасте 18-ти месяцев животные всех испытуемых пород характеризовались высокими забойными и мясными качествами с высокими показателями у животных лимузинская породы. |
Description: | Researches in the conditions of Sumy region of bulls of specialized meat breeds of foreign (Aberdeen Angus, Light Aquitaine, Limousin) and domestic (Ukrainian meat) breeding were carried out. At the age of 18 months it was found that animals of all experimental breeds were characterized by high slaughter and meat qualities with higher rates in animals of Limousin breed. |
URI: | http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6601 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.