Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6640
Назва: Міжкультурний аспект у викладанні іноземної мови в аграрних вишах
Інші назви: Межкультурный аспект в преподавании иностранного языка в аграрных вузах
Intercultural aspect in teaching foreign language in agrarian higher education institutions
Автори: Фоменко, Тетяна Миколаївна
Фоменко, Татьяна Николаевна
Fomenko, Tetiana Mykolaivna
Ключові слова: міжкультурне спілкування
іншомовна культура
діалог культур
межкультурное общение
иноязычная культура
диалог культур
intercultural communication
foreign language culture
dialogue of cultures
Дата публікації: 2019
Видавництво: СумДПУ ім. А.С. Макаренка
Бібліографічний опис: Фоменко Т. М. Міжкультурний аспект у викладанні іноземної мови в аграрних вишах [Електронний ресурс] / Т. М. Фоменко // Педагогічні науки : теорія, історія, інноваційні технології : наук. журнал. - Суми : СумДПУ ім. А.С. Макаренка, 2019. - № 1 (85). - C. 94-104.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто основні шляхи реалізації міжкультурного аспекту в процесі вивчення іноземної мови. З’ясовано, що для повноцінного міжкультурного спілкування майбутній фахівець аграрної галузі, окрім володіння іноземною мовою, має знати культуру іншомовної країни. У результаті дослідження окреслено елементи іншомовної культури, необхідні для майбутньої професійної діяльності аграрія. Виокремлено міжкультурні вміння та навички, які формуються у студентів під час культурологічно спрямованого навчання іноземної мови. Визначено також ефективні методи й засоби навчання, що сприяють пізнанню іншомовної культури, формуванню міжкультурних умінь і навичок студентів аграрного вишу. В статье рассмотрены основные пути реализации межкультурного аспекта в процессе изучения иностранного языка. Выяснено, что для полноценного межкультурного общения будущий специалист аграрной отрасли, кроме владения иностранным языком, должен знать культуру иноязычной страны. В результате исследования определены элементы иноязычной культуры, необходимые для будущей профессиональной деятельности агрария. Выделены межкультурные умения и навыки, которые формируются у студентов во время культурологические направленного обучения иностранному языку. Определены методы и средства обучения, способствующие познанию иноязычной культуры, формированию межкультурных умений и навыков студентов аграрного вуза.
Опис: The research deals with the determining the main ways of realizing the intercultural aspect in the process of a foreign language study. As a research result, the intercultural skills which are developed during the course of cultural-oriented teaching of a foreign language are distinguished as well. Culturally-oriented study of a foreign language in agrarian higher education institutions should form such intercultural skills and abilities of the students: to distinguish the general and specific in the culture of the native and foreign languages; to compare the values of culturological processes and phenomena in different cultures; to respond adequately to the speech and infant code of the interlocutor; to predict the possible speech and infantile behavior of the interlocutor and be able to adequately behave in verbal and behavioral aspects; to orient in situations of intercultural communication; to overcome intercultural misunderstandings when communicating in the form of a “dialogue of cultures”. The peculiarities of the use of such teaching methods as role play and business games, the method of cultural capsules, the method of projects that promote knowledge of foreign languages, formation of intercultural skills of students of agrarian higher education institution are also determined. It is noted that the implementation of such methods contributes to the training of future specialists in the agrarian sector to participate in intercultural dialogue.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6640
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf329,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.