Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6647
Title: Жирнокислотный состав мяса козликов при различной интенсивности роста
Other Titles: Жирнокислотний склад м'яса козликів при різній інтенсивності росту
Fatty acid composition of goat meat at different growth rates
Authors: Киселев, Александр Борисович
Ладыка, Любовь Николаевна
Кисельов, Олександр Борисович
Ладика, Любов Миколаївна
Kyselov, Alexander Borisovich
Ladyka, Lubov Nikilaevna
Keywords: липиды
жирные кислоты
козье мясо
ліпіди
жирні кислоти
козяче м'ясо
lipids
fatty acids
cooking meat
Issue Date: 2019
Publisher: БГСХА
Citation: Киселев А. Б. Жирнокислотный состав мяса козликов при различной интенсивности роста [Электронный ресурс] / А. Б. Киселев, Л. Н. Ладыка // Актуальные проблемы развития животноводства : сборник научных трудов. – Горки : БГСХА , 2019. - C.11-19.
Abstract: Представлены результаты исследований жирнокислотного состава липидов длиннейшей мышцы спины (Longissimus dorsi muscle), показатели индекса мягкости и диетические показатели мяса по содержанию жирных кислот у кастрированных и некастрированных козликов при различной интенсивности их роста. Установлено, что при сбалансированном кормлении у некастрированных козликов содержание насыщенных жирных кислот в липидах длиннейшей мышцы спины снижается, мононенасыщенных – повышается, а полиненасыщенных – не изменяется. Представлені результати досліджень жирнокислотного складу ліпідів найдовшого м'язу спини (Longissimus dorsi muscle), показники індексу м'якості і дієтичні показники м'яса за змістом жирних кислот у кастрованих і некастрованих козликів при різної інтенсивності їх росту. Встановлено, що при збалансованому харчуванні у некастрірованних козликів вміст насичених жирних кислот у ліпідах найдовшого м'язу спини знижується, мононенасичених - підвищується, а поліненасичених - не змінюється.
Description: The results of studies of fatty acid composition of lipids longest dorsi muscle (Longissimus dorsi muscle), the index of softness and dietary indicators of meat according to the content of fatty acids in goat castrated and not castrated by varying of the intensity of their growth. Found that, balanced feeding of not castrated goats saturated with fatty acids in the lipid longissimus dorsi muscle is reduced; monounsaturated is increased and polyunsaturated does not change.
URI: http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6647
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Киселёв А. Б. Жирнокислотный состав мяса.pdf415,99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.