Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/682
Title: | Моніторингові дослідження бактеріозів у свинарських господарствах Сумської області |
Other Titles: | Мониторинговые исследования бактериозов в свиноводческих хозяйствах Сумской области |
Authors: | Нагорна, Л. В. Фотін, О. В. Гапонов, І. В. Максименко, Н. В. Нагорная, Л. В. Фотин, А. В. Гапонов, И. В. Максименко, Н. В. Nagorna, L. V. Fotin, O. V. Gaponov, I. V. Maksymenko, N. V. |
Keywords: | тваринництво хвороби свиней гострі кишкові захворювання животноводство болезни свиней острые кишечные заболевания |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Сумський національний аграрний університет |
Citation: | Нагорна Л. В. Моніторингові дослідження бактеріозів у свинарських господарствах Сумської області [Електронний ресурс] / Л. В. Нагорна, О. В. Фотін, І. В. Гапонов, Н. В. Максименко // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 7(31). – С. 123-127. |
Abstract: | У статті наведено результати досліджень щодо визначення основних асоціацій умовнопатогенних мікроорганізмів серед поголів’я тварин різних технологічних напрямів в свинарських господарствах Сумської області. Встановлено, що найпоширенішими були наступні збудники : E.coli, Salmonella spp., S. аureus, Streptococcus spp. Доведено також, що у різних статево-вікових груп тварин виділена мікрофлора була подібною за видовим складом. В статье приведены результаты исследований относительно определения основных ассоциаций условно-патогенных микроорганизмов среди поголовья животных разных технологических направлений в свиноводческих хозяйствах Сумской области. Установлено, что наиболее распространенными были следующие возбудители: E. coli, Salmonella spp., S. аureus, Streptococcus spp. Доказано также, что у разных возрастных групп животных была выделена микрофлора, схожа за своим видовым составом. |
Description: | To the article the results of researches are driven in relation to determination of basic associations of conditionally-pathogenic microorganisms among the population of animal different technological directions in the pig breeding economies of the Sumy area. It is set that most widespread were next causative agents: E.coli, Salmonella spp., S. аureus, Streptococcus spp. It is well-proven also, that at the different age-related groups of animals a microflora was distinguished, similar after the specific composition. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/682 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.