Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7041
Назва: Методологічний аспект cтворення моделей міжгалузевого балансу використання ресурсів м’ясо-молочного скотарства
Інші назви: Методологический аспект создание моделей межотраслевого баланса использования ресурсов мясо-молочного скотоводства
Methodological aspect of creating models of cross-sectoral balance of use of resources of meat and dairy cattle breeding
Автори: Ульянченко, Олександр Вікторович
Лозинська, Інна Віталіївна
Ульянченко, Александр Викторович
Лозинская, Инна Виталиевна
Ulyanchenko, Oleksandr Viktorovich
Lozynska, Inna Vitaljevna
Ключові слова: ресурси
скотарство
ефективність
ресурсы
скотоводство
эффективность
resources
animal husbandry
efficiency
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Ульянченко О. В. Методологічний аспект cтворення моделей міжгалузевого балансу використання ресурсів м’ясо-молочного скотарства [Електронний ресурс] / О. В. Ульянченко, І. В. Лозинська // Економіка АПК. – 2016. – № 3. – С. 17-22.
Короткий огляд (реферат): Метою статті є удосконалення методологічного підходу до створення моделей міжгалузевого балансу при виробництві м’ясо-молочної продукції в сільськогосподарських підприємствах з урахуванням наявних ресурсів. Теоретично досліджено методику побудови міжгалузевого балансу Леонтьєва, розглянуто моделі оптимального планування на рівні підприємства на основі оптимізації виробничо-галузевої структури при виробництві м’ясо-молочної продукції. Представлено методику створення таблиць “витрати – випуск” на регіональному рівні згідно принципів і підходів до побудови комплексу економіко-математичних моделей міжгалузевого балансу, що дає можливість визначати основні параметри розвитку виробництва для поточного та перспективного планування, може використовуватися для аналізу сформованої структури виробництва, що дозволяє виявити більш доцільні шляхи використання ресурсів і можливості збільшення обсягів виробництва продукції. Целью статьи является совершенствование методологического подхода к созданию моделей межотраслевого баланса при производстве мясо-молочной продукции в сельскохозяйственных предприятиях с учетом имеющихся ресурсов. Теоретически исследовано методику построения межотраслевого баланса Леонтьева, рассмотрены модели оптимального планирования на уровне предприятия на основе оптимизации производственно-отраслевой структуры при производстве мясо-молочной продукции. Была представлена методика построения таблиц «затраты - выпуск» на региональном уровне согласно принципов и подходов к построению комплекса экономико-математических моделей межотраслевого баланса, что дает возможность определять основные параметры развития производства для текущего и перспективного планирования, может использоваться для анализа сложившейся структуры производства, что позволяет выявить более целесообразные пути использования ресурсов и возможности увеличения объемов производства продукции.
Опис: The article is to improve the methodological approach to creating models of input-output in the production of meat and dairy products in agricultural enterprises within existing resources. Theoretically was researched method of construction Leontief input-output model, considered a model of optimal planning at the enterprise based on optimization of industrial-branch structure of the production of meat and dairy products. It presents methods of creating tables 'input - output' at the regional level under the principles and approaches to building complex mathematical economic models input-output that enables to determine the main parameters of production for current and future planning. This method can also be used to analyze the existing structure of production, for reveals more appropriate uses of resources and opportunities to increase production volumes.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/7041
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf701,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.