Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7055
Назва: Biological and economic aspects of the immunological castration in comparison with traditional (surgical) method
Інші назви: Біологічні та економічні аспекти імунологічної кастрації у порівнянні з традиційним (хірургічним) методом
Биологические и экономические аспекты иммунологической кастрации в сравнении с традиционным (хирургическим) методом
Автори: Povod, Mykola
Lozynska, Inna
Samokhina, Evgeniya
Повод, Микола
Лозинська, Інна
Самохіна, Євгенія
Повод, Николай
Лозинская, Инна
Самохина, Евгения
Ключові слова: pork production
surgical castration
immunological castration
виробництво свинини
хірургічна кастрація
імунологічна кастрація
производство свинины
хирургическая кастрация
иммунологическая кастрация
Дата публікації: 2019
Видавництво: Agricultural Academy of Bulgaria
Бібліографічний опис: Povod M. Biological and economic aspects of the immunological castration in comparison with traditional (surgical) method [Electronic resource] / M. Povod, I. Lozynska, E. Samokhina // Bulgarian Journal of Agricultural Science. – 2019. – Vol. 25 (№ 2). – Р. 403-409.
Короткий огляд (реферат): Pork farming practices involve castration of pigs as a method of obtaining high quality products. Most often, this is due to the fact that during sexual maturation the animal organism produces hormones that lead to aggressive behavior of animals and as a consequence of stressful events which can be a factor of slowing down the growth process. Immunological form of cessation of sexual activity animal is more humane, but because of high prices is not available for most small farmers. Compared to the standard procedure of castration, immunological method is temporarily blocked gland to produce steroids. Vaccination takes place at a later age than surgical castration, which allows pork producers to realize the potential of non-castrated animals during rearing and to monitor the presence of the meat smell. The performed research finally confirmed the benefits of using the immunological castration in comparison with traditional surgical method: 1. During the fattening period, immunological castrates had 10 g higher daily average gain, and at the end of the fattening period, they achieved a live weight of 3.9 kg higher than the castrated surgical boars. 2. During the fattening period, immunological castrates daily eaten an average of 2.50 kg of feed, which is 0.12 kg less compared to surgical castrate. 3. Due to our opinion, immunological castrates had a better 0.20 kg feed conversion compared to surgical castrated. 4. The cost of 1 kg of pork by slaughtering of immunological castrated animals is 8.9% lower compared to the cost of meat of surgical castrated. 5. After the dissection from immunological castrated animals more meat and less fat were obtained. Revenue from sales of commercial products from immunological castrates is higher by 2.3%. Практика ведення свинарства передбачає кастрацію свиней як методу отримання високоякісної продукції. Найчастіше це пов'язано з тим, що під час статевого дозрівання організм тварини виробляє гормони, які призводять до агресивної поведінки тварин і як наслідок стресових подій, які можуть бути фактором уповільнення процесу зростання. Імунологічна форма припинення сексуальної активності тварини більш гуманна, але через високі ціни не доступна для більшості дрібних фермерів. У порівнянні зі стандартною процедурою кастрації, імунологічним методом тимчасово блокується залоза для отримання стероїдів. Вакцинація відбувається в більш пізньому віці, ніж хірургічна кастрація, що дозволяє виробникам свинини усвідомити потенціал некастрованих тварин під час вирощування і контролювати наявність запаху м'яса. Проведені дослідження остаточно підтвердили переваги використання імунологічної кастрації в порівнянні з традиційним хірургічним методом: 1. У період відгодівлі імунологічні кастрати мали 10 г вищого середньодобового приросту, а наприкінці періоду відгодівлі вони досягали живої маси на 3,9 кг вище, ніж кастровані хірургічні кнури. 2. У період відгодівлі імунологічні кастрати щодня вживали в середньому 2,50 кг корму, що на 0,12 кг менше в порівнянні з хірургічним кастратом. 3. На нашу думку, імунологічні кастрати мали кращу конверсію корму на 0,20 кг порівняно з хірургічним кастратом. 4. Вартість 1 кг свинини шляхом забою імунологічних кастрованих тварин на 8,9% нижче, ніж вартість м'яса хірургічного кастрату. 5. Після розтину з імунологічних кастрованих тварин було отримано більше м'яса і менше жиру. Дохід від реалізації комерційних продуктів з імунологічних кастратів вищий на 2,3%.
Опис: Методы свиноводства включают кастрацию свиней как метод получения высококачественных продуктов. Чаще всего это связано с тем, что в период полового созревания организм животного вырабатывает гормоны, которые ведут к агрессивному поведению животных и как следствие стрессовых событий, которые могут быть фактором замедления процесса роста. Иммунологическая форма прекращения сексуальной активности животного более гуманна, но из-за высоких цен недоступна большинству мелких фермеров. По сравнению со стандартной процедурой кастрации, иммунологическим методом временно блокируется железа для выработки стероидов. Вакцинация проводится в более позднем возрасте, чем при хирургической кастрации, что позволяет производителям свинины осознавать потенциал некастрированных животных во время выращивания и контролировать наличие запаха мяса. Проведенное исследование окончательно подтвердило преимущества использования иммунологической кастрации по сравнению с традиционным хирургическим методом: 1. В период откорма у иммунологических кастратов среднесуточный прирост был на 10 г выше, а в конце периода откорма они достигли живой массы на 3,9 кг выше, чем у кастрированных хирургических хряков. 2. В период откорма иммунологические кастраты ежедневно съедали в среднем 2,50 кг корма, что на 0,12 кг меньше по сравнению с хирургическим кастратом. 3. По нашему мнению, иммунологические кастраты имели лучшую конверсию корма 0,20 кг по сравнению с хирургическими кастратами. 4. Стоимость 1 кг свинины при забое иммунологических кастрированных животных на 8,9% ниже стоимости мяса хирургического кастрированного. 5. После вскрытия у иммунологических кастрированных животных было получено больше мяса и меньше жира. Выручка от реализации товарной продукции из иммунологических кастратов выше на 2,3%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/7055
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
16.pdf153,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.