Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7213
Назва: Аналітичне обґрунтування та вибір бінарної комбінації полісахаридів для термостійких молоковмісних начинок
Інші назви: Аналитическое обоснование и разработка моделей технологии термостойкой молокосодержащей начинки с использованием желатина
Analytical substantiation and development of models of thermo-resistant milk-containing starming technology using gelatine
Автори: Перцевой, Федір Всеволодович
Бідюк, Дмитро Олегович
Кошель, Олена Юріївна
Перцевой, Федор Всеволодович
Бидюк, Дмитрий Олегович
Кошель, Елена Юрьевна
Pertsevoy, Fedir Vsevolodovich
Bidyuk, Dmitry Olegovich
Koshel, Olena Yuriivna
Ключові слова: камедь ксантану
камедь тари
камедь конжаку
камедь ксантана
камедь тары
камедь Конжак
xanthan gum
tara gum
konjak gum
Дата публікації: 2018
Видавництво: ХДУХТ
Бібліографічний опис: Перцевой Ф. В. Аналітичне обґрунтування та вибір бінарної комбінації полісахаридів для термостійких молоковмісних начинок [Електронний ресурс] / Ф. В. Перцевой, Д. О. Бідюк, О. Ю. Кошель // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. – Харків : ХДУХТ, 2018. – Вип. 1(27). – С. 122-133.
Короткий огляд (реферат): Проведено аналітичне обґрунтування та вибір бінарної комбінації полісахаридів для термостійких молоковмісних начинок. Складено технологічні вимоги до гелів на основі бінарних комбінацій полісахаридів, які заплановано використовувати в складі начинок. Наведено узагальнені дані щодо раціональних параметрів отримання композиційних сумішей полісахаридів із синергетичними властивостями, які використовуються для регулювання структурно-механічних властивостей харчових систем. Вивчено залежність міцності структури гелів на основі бінарних комбінацій полісахаридів від концентрації камеді ксантану за їх загального вмісту в суміші 1%. Установлено, що раціональним є використання суміші камедь ксантану – камедь тари за їх співвідношення 60:40. Проведено аналитическое обоснование и выбор бинарной комбинации полисахаридов для термостойких молокосодержащих начинок. Составлен технологические требования к гелей на основе бинарных комбинаций полисахаридов, которые планируется использовать в составе начинок. Приведены обобщенные данные по рациональных параметров получения композиционных смесей полисахаридов с синергетическими свойствами, которые используются для регулирования структурно-механических свойств пищевых систем. Изучена зависимость прочности структуры гелей на основе бинарных комбинаций полисахаридов от концентрации камеди ксантана за их общего содержания в смеси 1%. Установлено, что оптимальным является использование смеси камедь ксантана - камедь тары по их соотношение 60:40.
Опис: The analytical substantiation and the choice of the binary combination of polysaccharides for thermostable milk-based fillings have been carried out. The technological requirements for gels are based on the binary combinations of polysaccharides, which are planned to be used as part of the fillings. The generalized data on the rational parameters for obtaining composite polysaccharide mixtures with synergistic properties, which are used to regulate the structural and mechanical properties of food systems, are presented. The dependence of the strength of the structure of gels on the basis of binary combinations of polysaccharides on the concentration of gum xanthan in their total content in a 1% mixture was studied. It is found that it is rational to use a mixture of xanthan gum - tar gum for their ratio of 60:40.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/7213
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кошель_5.pdf247,72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.