Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7575
Назва: | Спосіб виробництва плавленого сиру з ламінарією |
Інші назви: | Способ производства плавленого сыра с ламинарией Method of production of soft cheese with laurence |
Автори: | Болгова, Н. В. Байдак, М. О. Болгова, Н. В. Байдак, М. А. Bolgova, N. V. Baidak, M. O. |
Ключові слова: | плавлений сир екстракт ламінарії органолептична оцінка плавленый сыр экстракт ламинарии органолептическая оценка soft cheese kelp thermo-acid coagulation |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | ДП "Український інститут інтелектуальної власності України" |
Бібліографічний опис: | Спосіб виробництва плавленого сиру з ламінарією [Електронний ресурс] : патент Україна № 136433 МПК : A23С 19/08 (2006.01) ; A23L 29/256 (2016.01) / Н. В. Болгова, М. О. Байдак ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2018 12093 ; заявл. 06.12.2018 ; опубл. 27.08.2019, Бюл. № 16. |
Короткий огляд (реферат): | Корисна модель належить до молочної промисловості і може використовуватися при виробництві плавлених сирів. Спосіб дозволяє розширити асортимент плавлених сирів, підвищити їх харчову цінність та надати продукту функціональних властивостей. Всі сировинні компоненти, готують до плавлення і вносять у котел, а при температурі 42°C додають структуроутворювач з сіллю-плавителем. Сирну масу плавлять при температурі 85°C з витримкою 15 хвилин. В процесі плавлення вносять сухий харчовий екстракт ламінарії виробництва ТОВ «НВК Віларус». Продукт охолоджують до 70°C і направляють на фасування. Изобретение относится к молочной промышленности и может использоваться при производстве плавленых сыров. Способ позволяет расширить ассортимент плавленых сыров, повысить их пищевую ценность и придать продукту функциональных свойств. Все сырьевые компоненты готовят к плавлению и вносят в котел, а при температуре 42°C добавляют структурообразователь и соль-плавитель. Творожную массу плавят при температуре 85°C 15 мин. В процессе плавления вносят сухой пищевой экстракт ламинарии производства ООО «НПК Виларус». Продукт охлаждают до 70°C и направляют на фасовку. |
Опис: | The invention relates to the dairy industry and can be used in the production of soft cheeses with thermo-acid coagulation of milk proteins. The method allows to expand the range of soft cheeses and increase their nutritional value. The method of production of soft cheese with laminaria provides for pasteurization of milk, coagulation of milk proteins, removal of whey, forming and self-pressing a clot, salting, salting, drying. Laminaria was added to normalized milk in the amount of 5% of raw materials. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7575 |
Розташовується у зібраннях: | Патенти |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Патент_Болгова Н..pdf | 1,05 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.