Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8794
Title: | Аналіз сучасних шляхів створення харчових продуктів з підвищеною харчовою цінністю |
Other Titles: | Анализ современных путей создания пищевых продуктов с повышенной пищевой ценностью Analysis of modern methods of creating food products with increased nutritional value |
Authors: | Савченко-Перерва, М. Ю. Радчук, О. В. Савченко-Перерва, М. Ю. Радчук, О. В. Savchenko-Pererva, M. Radchuk, O. |
Keywords: | споживання виробництво м’ясні продукти потребление производство мясные продукты consumption production meat products |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | Савченко-Перерва М. Ю. Аналіз сучасних шляхів створення харчових продуктів з підвищеною харчовою цінністю [Електронний ресурс] / М. Ю. Савченко-Перерва, О. В. Радчук // Modern engineering and innovative technologies. – Germany, 2021. – № 16 (2). – Р. 48-52. – Режим доступу : https://doi.org/10.30890/2567-5273.2021-16-02-122 . - Заголовок з екрану. |
Abstract: | В роботі розглядаються тенденції виробництва, переробки та споживання м’яса в Україні за останні роки. Розглянуто особливості функціонування ринку м’яса та м’ясопродуктів та можливості розвитку ринку м’яса птиці. Проаналізовано рівень споживання м’яса у провідних країнах світу, та приведено порівняння із Україною. Розглянуто обсяги споживання м’яса та м’ясних продуктів, проаналізовано способи підвищення біологічної цінності м’яса. Одним із напрямків покращення якості та біологічної цінності м'ясних продуктів та напівфабрикатів є збагачення їх харчовими добавками. В работе рассматриваются тенденции производства, переработки и потребления мяса в Украине за последние года. Рассмотрено особенности функционирования рынка мяса и мясопродуктов и возможности развития рынка мяса птицы. Проанализировано уровень потребления мяса в странах мира и приведены сравнения с Украиной. Рассмотрено объемы потребления мяса и мясных продуктов, проанализировано способы повышения биологической активности мяса. Одним из направлений улучшения качества и биологической ценности мясных продуктов и полуфабрикатов есть обогащение их пищевыми добавками. |
Description: | The paper examines trends in the production, processing and consumption of meat in Ukraine in recent years. The features of the functioning of the meat and meat products market and the possibilities of developing the poultry meat market are considered. The level of meat consumption in the leading countries of the world is analyzed, and comparisons with Ukraine are given. The volumes of consumption of meat and meat products are considered, methods of increasing the biological value of meat are analyzed. One of the ways to improve the quality and biological value of meat products and semi-finished products is their enrichment with food additives. |
URI: | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8794 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.