Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8803
Title: Immobilization of probiotic cultures with enterosorbents based on highly dispersed silica
Other Titles: Іммобілізація пробіотичних культур з ентеросорбентами на основі високодисперсового кремію
Иммобилизация пробиотических культур энтеросорбентами на основе высокодисперсного кремия
Authors: Danylenko, S.
Romanchuk, I.
Marynchenko, L.
Kryzhska, Т.
Nizhelska, O.
Potemska, O.
Khonkiv, M.
Kyseliuk, D.
Даніленко, С.
Романчук, І.
Марінченко, Л.
Крижська, Т.
Ніжельська, О.
Потемська, О.
Хонків, М.
Киселюк, Д.
Даниленко, С.
Романчук, И.
Маринченко, Л.
Крыжская, Т.
Нижелькая, Е.
Потемская, О.
Хонков, М.
Киселюк, Д.
Keywords: probiotics
high-dispersed silica
survival
пробіотики
високодисперсний кремнезем
виживання
пробиотики
высокодисперсный кремнезем
выживаемость
Issue Date: 2021
Citation: Immobilization of probiotic cultures with enterosorbents based on highly dispersed silica [Electronic resource] / S. Danylenko, I. Romanchuk, L. Marynchenko [and athers] // The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2021. - Режим доступу : https://doi.org/10.15414/jmbfs.3334. - Заголовок з екрану
Abstract: An important factor in the effectiveness of probiotic therapy is the survival of cells in the gastrointestinal tract and their integration into the intestinal biofilm. The possibility of creating complex preparations of enterosorbent-probiotic on the basis of dry highly dispersed silica and methyl silicic acid hydrogel was investigated. The survival of monocultures of Streptococcus thermophilus and Bifidobacterium longum in the composition of lyophilized complex preparations, in particular in the simulated conditions of the gastrointestinal tract, was studied. Rheological and biotechnological parameters of yogurt fermented with S. thermophilus strain IMV B-7249 immobilized in hydrogel were evaluated. It was determined that the functional state of the culture immobilized in highly dispersed silicon dioxide corresponded to the appropriate technological parameters of sour milk yogurt, and the effective viscosity and stability of the product increased. This makes it possible to recommend such a drug for use not only for enteral use, but also for the production of fermented milk products. Важливим фактором ефективності пробіотичної терапії є виживання клітин у шлунково-кишковому тракті та їх інтеграція в біоплівку кишечника. Досліджено можливість створення комплексних препаратів ентеросорбент-пробіотик на основі сухого високодисперсного кремнезему та гідрогелю метилкремнієвої кислоти. Досліджено виживання монокультур Streptococcus thermophilus та Bifidobacterium longum у складі ліофілізованих комплексних препаратів, зокрема в змодельованих умовах шлунково-кишкового тракту. Оцінено реологічні та біотехнологічні параметри йогурту, ферментованого штамом S. thermophilus IMV B-7249, іммобілізованого у гідрогелі. Визначено, що функціональний стан культури, іммобілізованої у високодисперсному діоксиді кремнію, відповідав належним технологічним параметрам кисломолочного йогурту, а ефективна в'язкість та стабільність продукту зростала. Це дає можливість рекомендувати такий препарат для використання не тільки для ентерального застосування, але і для виробництва кисломолочних продуктів.
Description: Важным фактором эффективности пробиотической терапии является выживание клеток желудочно-кишечного тракта и их интеграция в биопленку кишечника. Исследована возможность создания комплексных препаратов энтеросорбент-пробиотик на основе сухого высокодисперсного кремнезема и гидрогеля метилкремниевой кислоты. Изучена выживаемость монокультуры Streptococcus thermophilus и Bifidobacterium longum в составе лиофилизированных комплексных препаратов, в частности, в смоделированных условиях желудочно-кишечного тракта. Оценины реологические и биотехнологические параметры йогурта, ферментированного штаммом S. thermophilus IMV B-7249, иммобилизованным в гидрогеле. Установлено, что функциональное состояние культуры, иммобилизованной в высокодисперсном кремнеземе, соответствует технологическим параметрам кисломолочного йогурта, а эффективная вязкость и стабильность продукта повышаются. Это позволяет рекомендовать такой препарат не только для энтерального применения, но и для производства кисломолочных продуктов.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8803
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Immobilization of probiotic.pdf934,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.