Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9210
Назва: Споживча якість перспективних гібридів картоплі (Solanum tuberosum L.)
Інші назви: Потребительское качество перспективных гибридов картофеля (Solanum tuberosum L.)
Customerrelated quality of perspective potato hybrids (Solanum tuberosum L.)
Автори: Кожушко, Н. С.
Сахошко, М. М
Бердін, С. І.
Баштовий, М. Г.
Смілик, Д. В.
Кожушко, Н. С.
Сахошко, Н. Н.
Бердин, С. И.
Баштовой, Н. Г.
Смилык, Д. В.
Kozhushko, N. S.
Sakhoshko, M. M.
Berdin, S. I.
Bashtovyi, M. H.
Smilyk, D. V.
Ключові слова: картопля
селекція
гібриди
картофель
селекция
гибриды
potato
plant breeding
hybrids
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Споживча якість перспективних гібридів картоплі (Solanum tuberosum L.) [Електронний ресурс] / Н. С. Кожушко, М. М. Сахошко, С. І. Бердін [та ін.] // Plant Varieties Studying and Protection, 2020. - Вип. 16. - №2. - С. 173-181.- Режим доступу : https://doi.org/10.21498/2518-1017.16.2.2020.209235. - Заголовок з екрану
Короткий огляд (реферат): Виділені гібриди картоплі, які за високим ступенем прояву показників кулінарних якостей можуть бути рекомендовані, як цінний вихідний матеріал для практичної селекції. Визначення біологічного взаємозв'язку показників кулінарної якості бульб картоплі та їх біохімічного складу дозволило розробити математичні моделі для прогнозування смаку та текстури, що практично звільняє від варіння бульб та суб'єктивної оцінки результатів дегустації за органолептичним методом. Систематизація кулінарно-споживчого типу картоплі столового призначення може бути предметом обговорення в рівні державного сортовипробування. Выделены гибриды картофеля, которые из-за высокой степени проявления показателей кулинарного качества, могут быть рекомендованы как ценный исходный материал для практической селекции. Определение биологической взаимосвязи показателей кулинарных качеств клубней картофеля от их биохимического состава позволило разработать математические модели для прогнозирования вкуса и текстуры клубней, что практически освобождает от варки и субъективной оценки результатов дегустации при использовании органолептического метода. Систематизация кулинарно-потребительского типа картофеля столового назначения может быть предметом обсуждения при государственном сортоиспытании.
Опис: The selected, as for the high level of culinary quality indicators, hybrids can be recommended as valuable output material for practical plant breeding. Establishment of biological interrelation of potato culinary quality indicators and biochemical composition of their tubers allowed to develop mathematical simulations to predict taste and texture, and it practically relieved from boiling and subjective evaluation by organoleptic method of tasting results. Systematization of culinary and consumer type food (table) potatoes can be a subject matter in the course of state variety testing.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9210
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Споживча якість.pdf686,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.