Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9210
Title: Споживча якість перспективних гібридів картоплі (Solanum tuberosum L.)
Other Titles: Потребительское качество перспективных гибридов картофеля (Solanum tuberosum L.)
Customerrelated quality of perspective potato hybrids (Solanum tuberosum L.)
Authors: Кожушко, Н. С.
Сахошко, М. М
Бердін, С. І.
Баштовий, М. Г.
Смілик, Д. В.
Кожушко, Н. С.
Сахошко, Н. Н.
Бердин, С. И.
Баштовой, Н. Г.
Смилык, Д. В.
Kozhushko, N. S.
Sakhoshko, M. M.
Berdin, S. I.
Bashtovyi, M. H.
Smilyk, D. V.
Keywords: картопля
селекція
гібриди
картофель
селекция
гибриды
potato
plant breeding
hybrids
Issue Date: 2020
Citation: Споживча якість перспективних гібридів картоплі (Solanum tuberosum L.) [Електронний ресурс] / Н. С. Кожушко, М. М. Сахошко, С. І. Бердін [та ін.] // Plant Varieties Studying and Protection, 2020. - Вип. 16. - №2. - С. 173-181.- Режим доступу : https://doi.org/10.21498/2518-1017.16.2.2020.209235. - Заголовок з екрану
Abstract: Виділені гібриди картоплі, які за високим ступенем прояву показників кулінарних якостей можуть бути рекомендовані, як цінний вихідний матеріал для практичної селекції. Визначення біологічного взаємозв'язку показників кулінарної якості бульб картоплі та їх біохімічного складу дозволило розробити математичні моделі для прогнозування смаку та текстури, що практично звільняє від варіння бульб та суб'єктивної оцінки результатів дегустації за органолептичним методом. Систематизація кулінарно-споживчого типу картоплі столового призначення може бути предметом обговорення в рівні державного сортовипробування. Выделены гибриды картофеля, которые из-за высокой степени проявления показателей кулинарного качества, могут быть рекомендованы как ценный исходный материал для практической селекции. Определение биологической взаимосвязи показателей кулинарных качеств клубней картофеля от их биохимического состава позволило разработать математические модели для прогнозирования вкуса и текстуры клубней, что практически освобождает от варки и субъективной оценки результатов дегустации при использовании органолептического метода. Систематизация кулинарно-потребительского типа картофеля столового назначения может быть предметом обсуждения при государственном сортоиспытании.
Description: The selected, as for the high level of culinary quality indicators, hybrids can be recommended as valuable output material for practical plant breeding. Establishment of biological interrelation of potato culinary quality indicators and biochemical composition of their tubers allowed to develop mathematical simulations to predict taste and texture, and it practically relieved from boiling and subjective evaluation by organoleptic method of tasting results. Systematization of culinary and consumer type food (table) potatoes can be a subject matter in the course of state variety testing.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9210
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Споживча якість.pdf686,57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.