Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9276
Назва: | Inhibitory Mechanism of Engeletin Against α-Glucosidase |
Інші назви: | Механізм гальмування енгелетину проти α-глюкозидази Механизм ингибирования энгелетина против α-глюкозидазы |
Автори: | Li, Yunbo Liu, Xiaoling Zhou, Haoyu Li, Bo Mazurenko, Igor Юнбо, Лі Лю, Сяолін Чжоу, Хаою Лі, Бо Мазуренко, Ігор Юнбо, Ли Лю, Сяолин Чжоу, Хаою Ли, Бо Мазуренко, Игорь |
Ключові слова: | engeletin α-glucosidase inhibition енгелетин α-глюкозидаза інгібування энгелетин α-глюкозидаза ингибирование |
Дата публікації: | 2021 |
Бібліографічний опис: | Inhibitory Mechanism of Engeletin Against α-Glucosidase [Electronic resource] / Y. Li, X. Liu, H. Zhou [and athers] // Natural Product Communications. - 2021. - №16 (1). - P. 1-5. - Режим доступу : DOI: 10.1177/1934578X20986723. - Заголовок з екрану |
Короткий огляд (реферат): | The inhibitory mechanism of engeletin against α-glucosidase was investigated for the first time by fluorescence spectroscopy and molecular docking. The results showed that engeletin could inhibit α-glucosidase in a noncompetitive inhibition mode with a half-maximal inhibitory concentration value of 48.5 ± 6.0 µg/mL (0.11 ± 0.014 mmol/L). It was found that engeletin could cause static fluorescence quenching of α-glucosidase by forming a complex with α-glucosidase. The thermodynamic parameters indicated that the combination of engeletin and α-glucosidase was driven by hydrophobic force. The molecular docking results confirmed that some amino acid residues of α-glucosidase (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) could interact with engeletin by hydrogen bonding. Інгібуючий механізм енгелетину щодо α-глюкозидази вперше досліджено за допомогою флуоресцентної спектроскопії та молекулярного стикування. Результати показали, що енгелетин може інгібувати α-глюкозидазу в режимі неконкурентного інгібування із значенням наполовину максимальної інгібуючої концентрації 48,5 ± 6,0 мкг / мл (0,11 ± 0,014 ммоль / л). Було встановлено, що енгелетин може спричинити статичне гасіння флуоресценції α-глюкозидази шляхом утворення комплексу з α-глюкозидазою. Термодинамічні параметри вказували на те, що комбінація енгелетину та α-глюкозидази була зумовлена гідрофобною силою. Результати молекулярного стикування підтвердили, що деякі амінокислотні залишки α-глюкозидази (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) можуть взаємодіяти з енгелетином за допомогою водневого зв'язку. |
Опис: | Механизм ингибирования энгелетином α-глюкозидазы был впервые исследован методами флуоресцентной спектроскопии и молекулярного докинга. Результаты показали, что энгелетин может ингибировать α-глюкозидазу в режиме неконкурентного ингибирования с полумаксимальным значением ингибирующей концентрации 48,5 ± 6,0 мкг / мл (0,11 ± 0,014 ммоль / л). Было обнаружено, что энгелетин может вызывать тушение статической флуоресценции α-глюкозидазы, образуя комплекс с α-глюкозидазой. Термодинамические параметры показали, что комбинация энгелетина и α-глюкозидазы была вызвана гидрофобной силой. Результаты молекулярного докинга подтвердили, что некоторые аминокислотные остатки α-глюкозидазы (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) могут взаимодействовать с энгелетином посредством водородных связей. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9276 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Inhibitory Mechanism.pdf | 1,18 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.