Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9276
Назва: Inhibitory Mechanism of Engeletin Against α-Glucosidase
Інші назви: Механізм гальмування енгелетину проти α-глюкозидази
Механизм ингибирования энгелетина против α-глюкозидазы
Автори: Li, Yunbo
Liu, Xiaoling
Zhou, Haoyu
Li, Bo
Mazurenko, Igor
Юнбо, Лі
Лю, Сяолін
Чжоу, Хаою
Лі, Бо
Мазуренко, Ігор
Юнбо, Ли
Лю, Сяолин
Чжоу, Хаою
Ли, Бо
Мазуренко, Игорь
Ключові слова: engeletin
α-glucosidase
inhibition
енгелетин
α-глюкозидаза
інгібування
энгелетин
α-глюкозидаза
ингибирование
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Inhibitory Mechanism of Engeletin Against α-Glucosidase [Electronic resource] / Y. Li, X. Liu, H. Zhou [and athers] // Natural Product Communications. - 2021. - №16 (1). - P. 1-5. - Режим доступу : DOI: 10.1177/1934578X20986723. - Заголовок з екрану
Короткий огляд (реферат): The inhibitory mechanism of engeletin against α-glucosidase was investigated for the first time by fluorescence spectroscopy and molecular docking. The results showed that engeletin could inhibit α-glucosidase in a noncompetitive inhibition mode with a half-maximal inhibitory concentration value of 48.5 ± 6.0 µg/mL (0.11 ± 0.014 mmol/L). It was found that engeletin could cause static fluorescence quenching of α-glucosidase by forming a complex with α-glucosidase. The thermodynamic parameters indicated that the combination of engeletin and α-glucosidase was driven by hydrophobic force. The molecular docking results confirmed that some amino acid residues of α-glucosidase (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) could interact with engeletin by hydrogen bonding. Інгібуючий механізм енгелетину щодо α-глюкозидази вперше досліджено за допомогою флуоресцентної спектроскопії та молекулярного стикування. Результати показали, що енгелетин може інгібувати α-глюкозидазу в режимі неконкурентного інгібування із значенням наполовину максимальної інгібуючої концентрації 48,5 ± 6,0 мкг / мл (0,11 ± 0,014 ммоль / л). Було встановлено, що енгелетин може спричинити статичне гасіння флуоресценції α-глюкозидази шляхом утворення комплексу з α-глюкозидазою. Термодинамічні параметри вказували на те, що комбінація енгелетину та α-глюкозидази була зумовлена гідрофобною силою. Результати молекулярного стикування підтвердили, що деякі амінокислотні залишки α-глюкозидази (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) можуть взаємодіяти з енгелетином за допомогою водневого зв'язку.
Опис: Механизм ингибирования энгелетином α-глюкозидазы был впервые исследован методами флуоресцентной спектроскопии и молекулярного докинга. Результаты показали, что энгелетин может ингибировать α-глюкозидазу в режиме неконкурентного ингибирования с полумаксимальным значением ингибирующей концентрации 48,5 ± 6,0 мкг / мл (0,11 ± 0,014 ммоль / л). Было обнаружено, что энгелетин может вызывать тушение статической флуоресценции α-глюкозидазы, образуя комплекс с α-глюкозидазой. Термодинамические параметры показали, что комбинация энгелетина и α-глюкозидазы была вызвана гидрофобной силой. Результаты молекулярного докинга подтвердили, что некоторые аминокислотные остатки α-глюкозидазы (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) могут взаимодействовать с энгелетином посредством водородных связей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9276
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Inhibitory Mechanism.pdf1,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.