Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9276
Title: Inhibitory Mechanism of Engeletin Against α-Glucosidase
Other Titles: Механізм гальмування енгелетину проти α-глюкозидази
Механизм ингибирования энгелетина против α-глюкозидазы
Authors: Li, Yunbo
Liu, Xiaoling
Zhou, Haoyu
Li, Bo
Mazurenko, Igor
Юнбо, Лі
Лю, Сяолін
Чжоу, Хаою
Лі, Бо
Мазуренко, Ігор
Юнбо, Ли
Лю, Сяолин
Чжоу, Хаою
Ли, Бо
Мазуренко, Игорь
Keywords: engeletin
α-glucosidase
inhibition
енгелетин
α-глюкозидаза
інгібування
энгелетин
α-глюкозидаза
ингибирование
Issue Date: 2021
Citation: Inhibitory Mechanism of Engeletin Against α-Glucosidase [Electronic resource] / Y. Li, X. Liu, H. Zhou [and athers] // Natural Product Communications. - 2021. - №16 (1). - P. 1-5. - Режим доступу : DOI: 10.1177/1934578X20986723. - Заголовок з екрану
Abstract: The inhibitory mechanism of engeletin against α-glucosidase was investigated for the first time by fluorescence spectroscopy and molecular docking. The results showed that engeletin could inhibit α-glucosidase in a noncompetitive inhibition mode with a half-maximal inhibitory concentration value of 48.5 ± 6.0 µg/mL (0.11 ± 0.014 mmol/L). It was found that engeletin could cause static fluorescence quenching of α-glucosidase by forming a complex with α-glucosidase. The thermodynamic parameters indicated that the combination of engeletin and α-glucosidase was driven by hydrophobic force. The molecular docking results confirmed that some amino acid residues of α-glucosidase (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) could interact with engeletin by hydrogen bonding. Інгібуючий механізм енгелетину щодо α-глюкозидази вперше досліджено за допомогою флуоресцентної спектроскопії та молекулярного стикування. Результати показали, що енгелетин може інгібувати α-глюкозидазу в режимі неконкурентного інгібування із значенням наполовину максимальної інгібуючої концентрації 48,5 ± 6,0 мкг / мл (0,11 ± 0,014 ммоль / л). Було встановлено, що енгелетин може спричинити статичне гасіння флуоресценції α-глюкозидази шляхом утворення комплексу з α-глюкозидазою. Термодинамічні параметри вказували на те, що комбінація енгелетину та α-глюкозидази була зумовлена гідрофобною силою. Результати молекулярного стикування підтвердили, що деякі амінокислотні залишки α-глюкозидази (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) можуть взаємодіяти з енгелетином за допомогою водневого зв'язку.
Description: Механизм ингибирования энгелетином α-глюкозидазы был впервые исследован методами флуоресцентной спектроскопии и молекулярного докинга. Результаты показали, что энгелетин может ингибировать α-глюкозидазу в режиме неконкурентного ингибирования с полумаксимальным значением ингибирующей концентрации 48,5 ± 6,0 мкг / мл (0,11 ± 0,014 ммоль / л). Было обнаружено, что энгелетин может вызывать тушение статической флуоресценции α-глюкозидазы, образуя комплекс с α-глюкозидазой. Термодинамические параметры показали, что комбинация энгелетина и α-глюкозидазы была вызвана гидрофобной силой. Результаты молекулярного докинга подтвердили, что некоторые аминокислотные остатки α-глюкозидазы (Trp391, Arg428, Glu429, Gly566, Trp710, Glu771) могут взаимодействовать с энгелетином посредством водородных связей.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9276
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Inhibitory Mechanism.pdf1,18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.