Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9729
Title: Оцінка генеалогічних формувань та перспектива раціонального використання ліній у селекційному удосконаленні української чорно-рябої молочної породи ДГ Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН
Other Titles: Estimation of genealogical formations and prospects of rational use of lines in selection improvement of Ukrainian Black-and-White dairy breed in Experimental farm of the Institute of Agriculture of the North-East of NAAS
Authors: Авраменко, Л. П.
Avramenko, L. P.
Keywords: українська чорно-ряба молочна
лінія
надій
Ukrainian Black-and-White dairy
line
yield
Issue Date: 2021
Publisher: СНАУ
Citation: Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник Є. А. Самохіна
Abstract: Проведені дослідження з оцінки тварин української чорно-рябої молочної худоби за провідними господарськи корисними ознаками з визначенням їхньої залежності від генотипових та паратипових факторів. Оцінені корови за екстер’єрним типом за методикою лінійної класифікації у межах дочок бугаїв-плідників та визначені серед них поліпшувачі типу, встановлена кореляційна мінливість між лінійними ознаками та молочною продуктивністю тварин.
Description: Studies on the estimation of animals of Ukrainian Black-and-White dairy cattle on the basis of leading economically useful traits with the determination of their dependence on genotypic and paratypic factors. Externally evaluated cows were estimated according to the method of linear classification within the daughters of breeding bulls and type improvers were identified among them, correlation variability was established between linear characteristics and milk productivity of animals.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9729
Appears in Collections:Біолого-технологічний

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MAGISTERSKA Авраменко Л.П..pdf
  Restricted Access
1,36 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.