Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9873
Назва: Using derivative products from processing wild berries to enrich pressed sugar
Інші назви: Застосування похідних продуктів переробки дикорослих ягід для збагачення пресованого цукру
Автори: Samilyk, Maryna
Korniienko, Daria
Bolgova, Natalia
Sokolenko, Viktoriia
Boqоmol, Nadija
Самілик, Марина
Корнієнко, Дарія
Болгова, Наталія
Соколенко, Вікторія
Бокомол, Надія
Ключові слова: enriched pressed sugar
osmotic dehydration
derivatives of processing of wild berries
збагачений пресований цукор
осмотична дегідратація
похідні переробки дикорослих ягід
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Using derivative products from processing wild berries to enrich pressed sugar [Electronic resource] / М. Samilyk, D. Korniienko, N. Bolgova [and athers] // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2022. – № 3 /11 (117). – Р. 39-44. – Режим доступу : https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.258127. - Заголовок з екрану.
Короткий огляд (реферат): This paper reports a study addressing the issue of enriching pressed sugar in order to improve its biological value. As additives to sugar, the use of derivative products of processing wild berries Hippophaerhamnoides L., Viburnumopulus, Sambucusnigra, Sorbusaucuparia is suggested. The technology of processing wild berries includes their preliminary freezing, partial dehydration by osmotic dehydration, and subsequent drying. The resulting osmotic solution is proposed to be used to moisten sugar before its pressing and drying. An important practical aspect of this technological advancement is the possibility to move away from seasonality at sugar factories. Since it is advisable to process wild berries at the end of the beet processing season.
Опис: Дослідження присвячене питанню збагачення пресованого цукру з метою підвищення його біологічної цінності. В якості добавок до цукру передбачене використання похідних продуктів переробки дикорослих ягід Hippophaerhamnoides L., Viburnumopulus, Sambucusnigra, Sorbusaucuparia. Технологія переробки дикорослих ягід включає їх попереднє заморожування, часткове зневоднення методом осмотичної дегідратації та подальше висушування. Утворений осмотичний розчин запропоновано використовувати для зволоження цукру перед його пресуванням та висушуванням. Важливим практичним аспектом даної розробки є можливість відійти від сезонності на цукрових заводах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9873
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
S a m i l y k.pdf693,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.