Короткий опис(реферат):
Спосіб одержання молочно-рослинного екстракту із виноградних вичавків, що включає екстрагування дрібнодисперсного порошку виноградних вичавків молочною сироваткою (рН 4,9-4,95), який відрізняється тим, що попередньо здійснюють підготовку свіжих солодких виноградних вичавків шляхом висушування інфрачервоним способом при температурі 65-67 °C до масової частки вологи 5,0-5,2 %, подрібнення до розміру фракцій від 0,05 до 0,5 мм, екстрагування дрібнодисперсного порошку виноградних вичавків здійснюється поєднанням із молочною сироваткою (рН 4,9-4,95) у співвідношенні виноградні вичавки: молочна сироватка 1:5-1:25 при температурі від 20 до 100 °C протягом 150 хвилин, з наступним фільтруванням і охолодженням до температури 4-6 °C.
Суть розробки, основні результати:
The method of obtaining a milk-plant extract from grape pomace, which includes the extraction of finely dispersed powder of grape pomace with milk whey (pH 4.9-4.95), which is characterized by the fact that fresh sweet grape pomace is first prepared by infrared drying at a temperature of 65- 67 °C to a mass fraction of moisture of 5.0-5.2%, grinding to the size of fractions from 0.05 to 0.5 mm, extraction of finely dispersed powder of grape pomace is carried out in combination with milk whey (pH 4.9-4.95) in a ratio of grape pomace: whey of 1:5-1:25 at a temperature of 20 to 100 °C for 150 minutes, followed by filtering and cooling to a temperature of 4-6 °C.