DSpace Repository

Оптимізація технології годівлі корів в умовах ТДВ «Маяк» Охтирського району Сумської області

Show simple item record

dc.contributor.author Банько, Максим Григорович
dc.contributor.author Banko, Maksym Hryhorovych
dc.date.accessioned 2024-02-05T09:05:01Z
dc.date.available 2024-02-05T09:05:01Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опара uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11576
dc.description In the master's thesis, an analysis of the state of the fodder production industry in the economy was carried out, optimization of cattle feeding technology was carried out. The analysis of production indicators showed that animal husbandry demonstrates financial stability in wartime conditions. According to the results of laboratory studies, the fodder used in the farm for feeding cows and young cattle has a sufficiently high nutritional value and fodder value. The rations correspond to the indicated level of productivity by the content of energy, protein and basic nutritional factors. On average, the urea content in the milk of the selected group of cows was 27.3 mg%, which indicates an excess of nitrogen and crude protein in the rumen. The final result of improving the system of feeding cows with general mixed rations will be an increase in the profitability of milk production to 36.3%, which is 4.1% higher than the previous values. uk_UA
dc.description.abstract У магістерській роботі проведено аналіз стану галузі кормовиробництва в господарстві, здійснено оптимізацію технології годівлі великої рогатої худоби. Проведений аналіз виробничих показників показав, що тваринництво, в умовах воєнного часу демонструє фінансову стійкість. За результатами лабораторних досліджень корми, які застосовують в господарстві для годівлі корів і молодняку великої рогатої худоби мають достатньо високу поживність і кормову цінність. За вмістом енергії, протеїну та основних факторів живлення раціони відповідають зазначеному рівню продуктивності. У середньому за виділеною сукупністю корів вміст сечовини в молоці становив 27,3 мг %, що вказує на надлишок азоту та сирого протеїну в рубці. Кінцевим результатом удосконалення системи годівлі корів загально-змішаними раціонами буде підвищення рентабельності виробництва молока до 36,3%, що на 4,1% вище за попередні значення. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject корми uk_UA
dc.subject раціон uk_UA
dc.subject продуктивність uk_UA
dc.subject fodder uk_UA
dc.subject ration uk_UA
dc.subject productivity uk_UA
dc.title Оптимізація технології годівлі корів в умовах ТДВ «Маяк» Охтирського району Сумської області uk_UA
dc.title.alternative Optimization of cow feeding technology in the conditions of the "Mayak" TDV of the Okhtyr district of the Sumy region uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account