DSpace Repository

Оптимізація кормової бази та технології годівлі великої рогатої худоби в умовах ТОВ «AVERS INTERNATIONAL» Сумського району

Show simple item record

dc.contributor.author Парфило, Аліна Юріївна
dc.contributor.author Parfilo, Alina Yuriivna
dc.date.accessioned 2024-02-06T07:38:12Z
dc.date.available 2024-02-06T07:38:12Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опара uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11599
dc.description In the master's thesis, an analysis of the state of the fodder production industry in the economy was carried out, optimization of cattle feeding technology was carried out. It has been established that even with relatively low productivity of cows, milk production in "AVERS INTERNATIONAL" LLC is profitable, because the cost price is less than UAH 9. for 1 kg of milk, its sale to the population and to the Sumy Dairy Plant" of the State Enterprise "Aromat" at a price of about 12 hryvnias. provides a profitability of more than 30%. Consumption of an optimized diet containing 23 MJ more exchangeable energy and 240 g of digestible protein had a positive effect on the milk yield of cows. Thus, the average daily gain of the cows of the experimental group increased from 16.7 kg to 18.1 kg, which is 0.9 kg more than the control group. The fat content in milk was almost unchanged. The introduction of standardized feeding in this farm will provide a certain economic effect even with a slight increase in milk productivity of cows (by 7.5%). uk_UA
dc.description.abstract У магістерській роботі проведено аналіз стану галузі кормовиробництва в господарстві, здійснено оптимізацію технології годівлі великої рогатої худоби. Встановлено, що навіть при відносно невисокій продуктивності корів виробництво молока в ТОВ "AVERS INTERNATIONAL" є прибутковим, адже за собівартості менше 9 грн. за 1 кг молока, його реалізація населенню та на Сумський молочний завод» ДП « Аромат» за ціною близько 12 грн. забезпечує рентабельність більше 30%. Споживання оптимізованого раціону, що містить на 23 МДж більше обмінної енергії та на 240 г перетравного протеїну позитивно вплинуло на рівень надоїв корів. Так, середньодобовий надій корів дослідної групи зріс з 16,7 кг до 18,1 кг, що на 0,9 кг більше за контрольну групу. Вміст жиру в молоці майже не різнився. Впровадження нормованої годівлі в даному господарстві забезпечить певний економічний ефект навіть при незначному підвищенні молочної продуктивності корів (на 7,5 %). uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject кормова база господарства uk_UA
dc.subject технологія заготівлі та використання кормів uk_UA
dc.subject стадо великої рогатої худоби uk_UA
dc.subject fodder base of the farm uk_UA
dc.subject technology of harvesting and use of fodder uk_UA
dc.subject herd of cattle uk_UA
dc.title Оптимізація кормової бази та технології годівлі великої рогатої худоби в умовах ТОВ «AVERS INTERNATIONAL» Сумського району uk_UA
dc.title.alternative Optimization of feed base and cattle feeding technology in the conditions of AVERS INTERNATIONAL LLC of the Sumy district uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account