00 DSpace/Manakin Repository

Оптимізація технології годівлі корів в ПП «Надь» Сумського району

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Козирь, Олександр Олександрович
dc.contributor.author Kozyr, Oleksandr Oleksandrovich
dc.date.accessioned 2025-02-13T10:35:54Z
dc.date.available 2025-02-13T10:35:54Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. В. Корж uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13446
dc.description The purpose of the work was to study the feeding conditions of cows and the manifestation of their productive qualities in farm conditions. Analysis of the feed base and feeding conditions revealed several shortcomings, namely the high proportion of silage in the diet (> 30%) and insufficient provision of high-quality hay, which leads to an insufficient amount of structural fiber in the diet, which can cause acidosis in cows and lead to problems with reproductive function. Analysis of milk samples showed that the average protein content in the milk of the studied cows, a month after calving, was from 2.98 to 3.41%. Half of the cows had an increased urea content in milk. On average, the urea content in the milk of the selected group of cows was 13.5 mg%, which indicates a lack of crude protein in the diet. To increase the level of milk productivity of cows in the “Nagy” PE, it is necessary to ensure the procurement of bulky feeds with a concentration of at least 10 MJ of EO in 1 kg of dry matter, their optimal preparation into a feed mixture using a mixer and rationing of cow feeding according to productivity and physiological condition. The main final result of optimizing the technology of feeding cows will be an increase in the profitability of milk production up to 40%, which is 6.5% higher than last year. uk_UA
dc.description.abstract Метою роботи було дослідження умов годівлі корів та прояв їх продуктивних якостей в умовах господарства. Аналіз кормової бази та умов годівлі виявив кілька недоліків, а саме високу частка силосу в раціоні (>30%) та недостатнє забезпечення якісним сіном, що призводить до недостатньої кількості структурної клітковини в раціоні, що може спричинити ацидоз у корів та призвести до проблем з репродуктивною функцією. Аналіз проб молока показав, що середній вміст білка в молоці досліджуваних корів, через місяць після отелення, становив від 2,98 до 3,41%. У половини корів у молоці підвищений вміст сечовини. У середньому вміст сечовини в молоці відібраної групи корів становив 13,5 мг%, що свідчить про нестачу сирого протеїну в раціоні. Для підвищення рівня молочної продуктивності корів в ПП «Надь» необхідно забезпечити заготівлю об’ємистих кормів з концентрацією не менше 10 МДж ОЕ в 1 кг сухої речовини, оптимальну їх підготовку в кормосуміш за допомогою міксера та нормуванні годівлі корів за продуктивністю та фізіологічним станом. Головним підсумковим результатом оптимізації технології годівлі корів буде зростання рентабельності виробництва молока до 40 %, що на 6,5% вище ніж минулому році. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject молочна продуктивність корів uk_UA
dc.subject корми uk_UA
dc.subject раціони uk_UA
dc.subject milk production of cows uk_UA
dc.subject feed uk_UA
dc.subject rations uk_UA
dc.title Оптимізація технології годівлі корів в ПП «Надь» Сумського району uk_UA
dc.title.alternative Optimization of cow feeding technology in the private enterprise "Nady" of the Sumy district uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу