00 DSpace/Manakin Repository

Удосконалення технології переробки молочної сировини і виробництва солодковершкового масла в умовах ТОВ «Мілкіленд-Україна» філії Сумський молочний завод ДП «Аромат»

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Нагорна, Катерина Костянтинівна
dc.contributor.author Nagorna, Kateryna Kostyantynivna
dc.date.accessioned 2025-02-13T11:57:33Z
dc.date.available 2025-02-13T11:57:33Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник І. Б. Вощенко uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13451
dc.description Purpose: study and analysis of the general technological process of production of sweet cream butter "Selyanske" and improvement of individual technological operations in the conditions of the branch "Sumy Dairy Plant" of the State Enterprise "Aromat". Object of research: technological process of processing of dairy raw materials and production of butter in the conditions of the State Enterprise "Aromat" branch of the Sumy Dairy Plant. Research results: the existing technologies for the production of sweet cream butter were analyzed; The technology of processing dairy raw materials and production of sweet cream butter "Selyanske" with a mass fraction of fat of 73% was studied and mastered in the conditions of the branch "Sumy Dairy Plant" of the State Enterprise "Aromat"; the methodology of technological calculations of the production of sweet cream butter "Selyanske" with a mass fraction of fat of 73% was mastered; a study was conducted to improve the heat treatment of cream, the efficiency of the separation process, the influence of the temperature of the oil at the outlet of the oil former and its productivity on the consistency of butter was determined; an economic assessment of the effectiveness of the research results was conducted. The result of the work is conclusions and recommendations on improving the technology of production of sweet cream butter "Selyanske" with a mass fraction of fat of 73% in the conditions of the branch "Sumy Dairy Plant" of the State Enterprise "Aromat". uk_UA
dc.description.abstract Мета: вивчення та аналіз загального технологічного процесу виробництва солодковершкового масла «Селянське» і удосконалення окремих технологічних операцій в умовах філії «Сумський молочний завод» ДП «Аромат». Об’єкт дослідження: технологічний процес переробки молочної сировини та виробництва вершкового масла в умовах ДП «Аромат» філіал Сумський молочний завод. Результати досліджень: проаналізовано існуючі технології виробництва солодковершкового масла; вивчено та освоєно технологію переробки молочної сировини та виробництва солодковершкового масла «Селянське» з масовою часткою жиру 73% в умовах філії «Сумський молочний завод» ДП «Аромат»; освоєно методику технологічних розрахунків виробництва солодковершкового масла «Селянське» з масовою часткою жиру 73%; проведено дослідження по удосконаленню термічної обробки вершків, ефективності процесу сепарування, визначено вплив температури масла на виході з маслоутворювача та його продуктивність на консистенція вершкового масла; проведено економічну оцінку ефективності результатів дослідження. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject солодковершкове масло uk_UA
dc.subject технологія uk_UA
dc.subject термічна обробка uk_UA
dc.subject sweet cream butter uk_UA
dc.subject technology uk_UA
dc.subject heat treatment uk_UA
dc.title Удосконалення технології переробки молочної сировини і виробництва солодковершкового масла в умовах ТОВ «Мілкіленд-Україна» філії Сумський молочний завод ДП «Аромат» uk_UA
dc.title.alternative Improvement of the technology of processing dairy raw materials and the production of sweet cream butter in the conditions of LLC «Milkyland-Ukraine» of the Sumy Dairy Plant of the State Enterprise «Aromat» uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу