Короткий опис(реферат):
Метою науково-дослідної частини роботи є розширення асортименту страв з круп, на прикладі биточків манних із внесенням насіння чіа. При цих змінах в рецептурі прогнозується розроблення нового продукту з підвищеними функціональними властивостями. Метою проектно-технологічної частини роботи є проектування технологічного процесу у їдальні на 100 місць із розрахунком складської групи приміщень.
В роботі проаналізовано ПРГ, детально розглянуті технологічні схеми виробництва страви з круп та зроблений розрахунок сировини, допоміжних матеріалів і готової продукції; підібрано обладнання для складської групи приміщень їдальні, визначено загальну площу складських приміщень.
Розроблена розрахунково-графічна робота та проведений ряд розрахунків. Опрацьовані питання з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, приділено увагу аспектам охорони навколишнього середовища. Розроблені економічні розрахунки проектованого їдальні на 100 місць.
Суть розробки, основні результати:
The purpose of the research part of the work is to expand the range of cereal dishes, using the example of semolina balls with the addition of chia seeds. With these changes in the recipe, the development of a new product with increased functional properties is predicted. The purpose of the design and technological part of the work is to design a technological process in a dining room for 100 seats with the calculation of a warehouse group of premises.
The work analyzed the PRG, considered in detail the technological schemes for the production of cereal dishes and calculated raw materials, auxiliary materials and finished products; selected equipment for the warehouse group of premises of the dining room, determined the total area of warehouses.
A calculation and graphic work was developed and a number of calculations were performed. Issues of labor protection and safety in emergency situations were worked out, attention was paid to aspects of environmental protection. Economic calculations of the designed dining room for 100 seats were developed.