Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Болгова, Н. В. | |
dc.contributor.author | Губа, С. О. | |
dc.contributor.author | Назаренко, Ю. В. | |
dc.contributor.author | Соколенко, В. В. | |
dc.contributor.author | Bolhova, N. V. | |
dc.contributor.author | Huba, S. O. | |
dc.contributor.author | Nazarenko, Yu. V. | |
dc.contributor.author | Sokolenko, V. V. | |
dc.date.accessioned | 2025-05-29T10:52:16Z | |
dc.date.available | 2025-05-29T10:52:16Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.citation | Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком [Електронний ресурс] : патент 159321 UA : МПК (2025.01), A23С 19/00 / Н. В. Болгова, С. О. Губа, Ю. В. Назаренко, В. В. Соколенко ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2024 02063, заявл. 18.04.2024 ; опубл. 14.05.2025, Бюл. № 20. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13753 | |
dc.description | Hard cheese with tomatoes and basil production method includes the following steps: milk pasteurization, cooling of milk to the curdling temperature, curdling of milk by adding components, aging until a clot is obtained, processing of the clot by cutting, grain processing, partial removal of whey, second heating, molding, pressing, salting in brine, and ripening. Additives include 3.5% of dried chopped tomatoes and 1% of dried chopped basil by weight of raw milk, and maturation is carried out in lavender flowers. | uk_UA |
dc.description.abstract | Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком включає наступні стадії: пастеризацію молока, охолодження молока до температури зсідання, зсідання молока шляхом внесення компонентів, витримування до отримання згустка, обробку згустка шляхом розрізання, обробляння зерна, часткового видалення сироватки, друге нагрівання, формування, пресування, соління в розсолі, визрівання. Як добавки вносять 3,5 % сушених подрібнених томатів та 1 % сушеного подрібненого базиліку від маси молока-сировини, а дозрівання проводять у квітках лаванди. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Сумський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | сир твердий | uk_UA |
dc.subject | томат | uk_UA |
dc.subject | базилік | uk_UA |
dc.subject | hard cheese | uk_UA |
dc.subject | tomato | uk_UA |
dc.subject | basil | uk_UA |
dc.title | Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком | uk_UA |
dc.title.alternative | Method of production of hard cheese with tomatoes and basil | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |