00 DSpace/Manakin Repository

Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Болгова, Н. В.
dc.contributor.author Губа, С. О.
dc.contributor.author Назаренко, Ю. В.
dc.contributor.author Соколенко, В. В.
dc.contributor.author Bolhova, N. V.
dc.contributor.author Huba, S. O.
dc.contributor.author Nazarenko, Yu. V.
dc.contributor.author Sokolenko, V. V.
dc.date.accessioned 2025-05-29T10:52:16Z
dc.date.available 2025-05-29T10:52:16Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком [Електронний ресурс] : патент 159321 UA : МПК (2025.01), A23С 19/00 / Н. В. Болгова, С. О. Губа, Ю. В. Назаренко, В. В. Соколенко ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2024 02063, заявл. 18.04.2024 ; опубл. 14.05.2025, Бюл. № 20. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13753
dc.description Hard cheese with tomatoes and basil production method includes the following steps: milk pasteurization, cooling of milk to the curdling temperature, curdling of milk by adding components, aging until a clot is obtained, processing of the clot by cutting, grain processing, partial removal of whey, second heating, molding, pressing, salting in brine, and ripening. Additives include 3.5% of dried chopped tomatoes and 1% of dried chopped basil by weight of raw milk, and maturation is carried out in lavender flowers. uk_UA
dc.description.abstract Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком включає наступні стадії: пастеризацію молока, охолодження молока до температури зсідання, зсідання молока шляхом внесення компонентів, витримування до отримання згустка, обробку згустка шляхом розрізання, обробляння зерна, часткового видалення сироватки, друге нагрівання, формування, пресування, соління в розсолі, визрівання. Як добавки вносять 3,5 % сушених подрібнених томатів та 1 % сушеного подрібненого базиліку від маси молока-сировини, а дозрівання проводять у квітках лаванди. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Сумський національний аграрний університет uk_UA
dc.subject сир твердий uk_UA
dc.subject томат uk_UA
dc.subject базилік uk_UA
dc.subject hard cheese uk_UA
dc.subject tomato uk_UA
dc.subject basil uk_UA
dc.title Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком uk_UA
dc.title.alternative Method of production of hard cheese with tomatoes and basil uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу