Короткий опис(реферат):
У роботі досліджувався вплив харчової добавки з порошку бузини на якісні показники йогурту та термін його придатності. Використання рослинних порошків та екстрактів, що збагачують йогурт вітамінами, мінералами та фенольними сполуками, стає все більш актуальним. Використання рослинних компонентів є перспективним для розширення асортименту кисломолочних продуктів з антиоксидантними властивостями. Метою наукової роботи є вивчення впливу харчової добавки з бузини на якісні показники та термін придатності йогурту. Результати цього дослідження вплинуть на процес розробки вдосконаленої технології йогурту.
Суть розробки, основні результати:
The study investigated the effect of an elderberry powder food additive on the quality characteristics of yogurt and its shelf life. The use of plant powders and extracts that enrich yogurt with vitamins, minerals and phenolic compounds is becoming increasingly relevant. The use of plant components is promising for expanding the range of fermented milk products with antioxidant properties. The aim of the research is to study the effect of elderberry food additive on the quality and shelf life of yogurt. The results of this study will influence the process of developing an improved yogurt technology.