Короткий опис(реферат):
Забезпечення населення країни повноцінними та екологічно безпечними продуктами харчування є важливою народногосподарською проблемою. У формуванні стійкої продовольчої бази особливе значення має використання рибної сировини. Риба і рибопродукти мають високі поживні властивості, широко використовуються і займають вагоме місце в харчуванні людини. Їх різноманітність та кількість постійно зростає. Рибна галузь України забезпечує приблизно 20 % всієї валової продукції харчової промисловості. Необхідно враховувати, що гідробіонти використовуються не тільки як харчові продукти, але і як сировина для медичної промисловості (жир, вітаміни, лікарські препарати), а також як технічна сировина (добрива, рибний фарш, борошно) тощо. Обеспечения населения страны полноценными и экологически безопасными продуктами питания является важной народнохозяйственной проблемой. В формировании устойчивой продовольственной базы особое значение имеет использование рыбного сырья. Рыба и рыбопродукты имеют высокие питательные свойства, широко используются и занимают важное место в питании человека. Их разнообразие и количество постоянно растет. Рыбная отрасль Украины обеспечивает примерно 20% всей валовой продукции пищевой промышленности. Необходимо учитывать, что гидробионты используются не только как пищевые продукты, но и как сырье для медицинской промышленности (жир, витамины, лекарственные препараты), а также как техническое сырье (удобрения, рыбный фарш, муку) и др.