00 DSpace/Manakin Repository

Вдосконалення технології йогурту, збагаченого білковими компонентами

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Сонько, Катерина Володимирівна
dc.contributor.author Сонько, Екатерина Владимировна
dc.contributor.author Sonko, Kateryna Vladimirovna
dc.date.accessioned 2018-02-13T13:01:27Z
dc.date.available 2018-02-13T13:01:27Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник Ю. В. Назаренко uk_UK
dc.identifier.uri http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5315
dc.description The use of food enrichment is promising and expedient in obtaining enriched yoghurts with high content of biologically active substances. The use of serum proteins concentrate is very relevant in the context of the development of new types of special purpose products, because they are high in essential amino acids, which are an integral part of balanced nutrition. In this regard, when developing and conducting research on this master's work, solved the following issues: firstly, to substantiate the feasibility of production of new types of yoghurts; and secondly, to conduct a comprehensive study of quality indicators, to characterize the nutritional value and safety of developed yoghurts of serum proteins enriched with concentrate and the plant component. uk_UK
dc.description.abstract Використання харчових збагачувачів є перспективним і доцільним в отриманні збагачених йогуртів з високим вмістом біологічно активних речовин. Використання концентрату сироваткових білків є вельми актуально на тлі розробки нових видів продуктів спеціального призначення, оскільки вони відрізняються високим вмістом незамінних амінокислот, які є невід’ємною складовою збалансованого харчування. У зв'язку з цим при розробці та виконанні досліджень даної магістерської роботи, було вирішено такі питання: по-перше, обґрунтувати доцільність виробництва нових видів йогуртів; по-друге, провести комплексне дослідження показників якості, охарактеризувати харчову цінність і безпеку розроблених йогуртів збагачених концентратом сироваткових білків і рослинним компонентом. Использование пищевых обогатителей является перспективным и целесообразным в получении обогащенных йогуртов с высоким содержанием биологически активных веществ. Использование концентрата сывороточных белков весьма актуально на фоне разработки новых видов продуктов специального назначения, поскольку они отличаются высоким содержанием незаменимых аминокислот, которые являются неотъемлемой составляющей сбалансированного питания. В связи с этим при разработке и выполнении исследований данной магистерской работы, были решены следующие вопросы: во-первых, обосновать целесообразность производства новых видов йогуртов; во-вторых, провести комплексное исследование показателей качества, охарактеризовать пищевую ценность и безопасность разработанных йогуртов обогащенных концентратом сывороточных белков и растительным компонентом. uk_UK
dc.language.iso other uk_UK
dc.publisher Сумський національний аграрний ун-т uk_UK
dc.subject кисломолочний продукт uk_UK
dc.subject йогурт uk_UK
dc.subject пробіотичний продукт uk_UK
dc.subject кисломолочный продукт uk_UK
dc.subject йогурт uk_UK
dc.subject пробиотический продукт uk_UK
dc.subject fermented milk product uk_UK
dc.subject yoghurt uk_UK
dc.subject probiotic product uk_UK
dc.title Вдосконалення технології йогурту, збагаченого білковими компонентами uk_UK
dc.title.alternative Усовершенствование технологии йогурта, обогащенного белковыми компонентами uk_UK
dc.title.alternative Improvement of yogurt technology enriched with protein components uk_UK
dc.type Other uk_UK


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу