Статті, тези доповідей

 

Останні додані

  • Зібцев, Сергій Вікторович; Кременецька, Євгенія Олексіївна; Шевченко, Сергій Миколайович; Балашов, Лев Сергі́йович; Плюта, Петро Григорович; Zibtsev, Sergiy Viktorovych; Kremenetska, Yevheniia Оleksiivna; Shevchenko, Sergiy Mykolayovych; Balashov, Lev Sergiyovych; Plyuta, Petro Grygorovych (ВЦ НУБІП України, 2012)
    Наведено результати досліджень біорізноманіття на ділянках системи моніторингу лісів зони відчуження Чорнобильського радіаційного та екологічного біосферного заповідника, зокрема характеристики видового та таксономічного ...
  • Кременецька, Євгенія Олексіївна; Голуша, Отакар; Kremenetska, Yevheniia Оleksiivna; Holuša, Otakar (РВВ НЛТУ України, 2012)
    Розглянуто методологічні підходи відносно диференційованого ведення господарства в лісових екосистемах. Проаналізовано характерні особливості груп типів клімаксових геобіоценозів на пілотній території. Наведено результати ...
  • Назаренко, Олександр Володимирович; Nazarenko, Oleksandr (СНАУ, 2024)
    Матеріали міжнародної науково-практичної конференції будуть корисними для дослідників у сфері бухгалтерського обліку, оподаткування, економічного контролю, аудиту та управління, аспірантів, магістрантів, а також ...
  • Inshyna, Nataliia; Chorna, Inna; Іншина, Наталія Миколаївна; Чорна, Інна Валентинівна (2024)
    It was found that 60 % of students had mental health disturbances during the COVID-19 pandemic. Symptoms of depression were detected in 15% of medical students, psychosomatic symptoms in 34%, anxiety and insomnia in 47%, ...
  • Бурдуланюк, Алла; Шапаренко, Людмила; Burdulaniur, Alla; Shaparenko, Liudmyla (International Scientific Unity, 2024)
    Кукурудзяний західний жук (Diabrotica virgifera Le Conte) є дуже небезпечним карантинним шкідником кукурудзи. Заражена площа шкідником в Україні значно зросла з 86167,49 га у 2015 році до 144167,75 га у 2023 році. На кінець ...
  • Бурдуланюк, Алла; Дейнеко, Антон; Burdulaniur, Alla; Deineko, Anton (International Scientific Unity, 2024)
    Кукурудза є найбільш поширеною культурою в Україні, і її широко використовують в різних сільськогосподарських і промислових секторах. Станом на червень 2024 року посівна площа кукурудзи в Україні склала 3,89 млн га. В ФГ ...
  • Ємець, Олександр Михайлович; Зінченко, Денис Юрійович; Yemets, Oleksandr Mykhailovych; Zinchenko, Denis Yurievich (2024)
    У тезах надано результати досліджень з виявлення бур’янів придатних для розвитку Lixus subtilis.
  • Ємець, Олександр Михайлович; Татаринова, Валентина Іванівна; Деменко, Віктор Михайлович; Бурдуланюк, Алла Олександрівна; Півторайко, Віктор Володимирович; Бакуменко, Ольга Миколаївна; Yemets, Oleksandr Mykhailovych; Tatarynova, Valentina Ivanivna; Demenko, Viktor Mykhailovych; Burdulaniuk, Alla Oleksandrivna; Pivtorayko, Viktor Volodymyrovych; Bakumenko, Olga Mykolayivna (2024)
    В статті надано результати вивчення біологічних особливостей амарантового довгоносика (Lixus subtillis), поширеного на штучно інтродукованій в агроценози сільськогосподарській культурі кіноа в умовах Північно-Східної ...
  • Самілик, М. М.; Нагорний, Я. В.; Samilyk, М.; Nogorny, Y. (ДБТУ, 2024)
    Вибір безглютенової сировини, яка позитивно впливатиме на властивості тіста, є важливим завданням для науковців та технологів. В процесі пошуку нових інгредієнтів для створення інноваційного та натурального безглютенового ...
  • Самілик, Марина; Лисенко, Алла; Samilyk, Maryna; Lysenko, Alla (2023)
    Хліб є стратегічно важливим харчовим продуктом щоденного вжитку, він містить велику кількість вуглеводів, рослинні білки, жири, незамінні кислоти, мінеральні речовини. Поживність та насиченість хліба складними вуглеводами ...
  • Samilyk, Maryna; Nahornyi, Yaroslav; Tkachuk, Svitlana; Ryzhkova, Taisia; Gurskyi, Petro; Savchuk, Liubov; Petrenko, Alla; Hrinchenko, Dmytro; Самілик, М. М.; Нагорний, Я. В.; Ткачук, С. А.; Рижкова, Т. М.; Гурський, С. А.; Савчук, Л. Б.; Петренко, П. В.; Грінченко, Д. М. (2024)
    The object of this study is the tech¬nology of bread baking based on liq¬uid sourdough and gluten-free flour mixture. The problem with this tech¬nology is that gluten-free raw mate¬rials do not contain gluten proteins, ...
  • Samilyk, Maryna; Korniienko, Daria; Самілик, М. М.; Корнієнко, Д. А. (2024)
    The object of research is the quality indicators of sugar enriched with derivatives of the processing of the fruits of wild plants (viburnum, mountain ash, sea buckthorn, black elder) and potential dangerous factors that ...
  • Samilyk, Maryna; Demidova, Evgenia; Nazarenko, Yuliya; Tymoshenko, Artem; Ryzhkova, Taisia; Severin, Raisa; Hnoievyі, Ihor; Yatsenko, Ivan; Самілик, М. М.; Демидова, Є. В.; Назаренко, Ю. В.; Тимошенко, А. Ю.; Рижкова, Т. М.; Северин, Р. В.; Гноєвий, І. В.; Яценко, І. В. (2023)
    The object of the study is bread made from rye spelt flour enriched with rowan powder. The study is devoted to the formation of quality and increase of the shelf life of bread. The technology of obtaining powder from Sorbus ...
  • Samilyk, Maryna; Bolgova, Natalia; Samokhina, Evgeniya; Cherniavska, Tetiana; Kharchenko, Serhiі; Самілик, Марина; Болгова, Наталія; Самохіна, Євгенія; Чернявська, Тетяна; Харченко, Сергій (2024)
    Kefir napoi is prepared by fermentation of cow's milk with dry kefir sourdough "Kefir VIVO", in order to avenge living kefir fungi at a high concentration. Such products are superbly appropriate for the human body. Under ...
  • Bal’-Prylipko, Larysa; Samilyk, Maryna; Korniienko, Daria; Paska, Mariia; Ryzhkova, Taisia; Yatsenko, Ivan; Hnoievyі, Ihor; Tkachuk, Svіtlana; Bolgova, Natalia; Sokolenko, Viktoriia; Баль-Прилипко, Л. В.; Самілик, М. М.; Корнієнко, Д. А.; Паска, М. З.; Рижкова, Т. М.; Яценко, І. В.; Гноєвий, І. В.; Ткачук, С. А.; Болгова, Н. В.; Соколенко, В. В. (2023)
    Beet crystalline and pressed sugar consists of 99,61–99,7% sucrose, which is a source of energy for the body. However, this product does not contain other vital nutrients. The object of the study was the method of non-waste ...
  • Samilyk, M.; Paska, M.; Самілик, Марина Михайлівна; Паска, Марія Зіновіївна (2023)
    This study is designed to reveal the role of sugar in the hospitality industry. The purpose of the study is to analyze the range of sugar used in restaurant technologies and develop recommendations for its expansion and ...
  • Samilyk, Maryna; Nosyk, Mykola; Ryzhkova, Taisia; Bolhova, Nataliia; Tkachuk, Svіtlana; Sakhnenko, Anna; Petrenko, Alla; Hrinchenko, Dmytro; Hnoievyі, Ihor; Самілик, М. М.; Носик, М. І.; Рижкова, Т. М.; Болгова, Н. В.; Ткачук, С. А.; Сахненко, А. В.; Петренко, А. М.; Грінченко, Д. М.; Гноєвий, І. В. (2024)
    This study aimed to determine the possibility of using osmotic dehy¬dration in the production of mul-berry wine. Mulberry fruits (Mórus nígra L.) were mixed with 70 % sucrose solution and osmotic dehy¬dration was carried ...
  • Samilyk, Maryna; Tkachuk, Mykhaylo; Paska, Mariia; Ryzhkova, Taisia; Tkachuk, Svіtlana; Petrenko, Alla; Hrinchenko, Dmytro; Gurskyi, Petro; Savchuk, Liubov; Yarmosh, Tetyana; Самілик, М. М.; Ткачук, М. А.; Паска, М. З.; Рижкова, Т. М.; Ткачук, С. А.; Петренко, А. М.; Грінченко, Д. М.; Гурський, П. В.; Савчук, Л. Б.; Ярмаш, Т. А. (2024)
    The object of research is the production technology of dried apricots by the method of osmotic dehydration and the derived products that are formed in the process. An improved technology for processing the secondary product ...
  • Самілик, М. М.; Каруна, К. В.; Samilyk, M. М.; Karuna, K. V. (Полтавський університет економіки і торгівлі, 2023)
    Борошняні вироби користуються найбільшою популярністю серед споживачів харчових продуктів. Це пояснюється їх високою харчовою цінністю та відносно невисокою вартістю. Асортимент десертних видів хліба в Україні досить ...
  • Самілик, М. М.; Цирулик, Р. В.; Samilyk, M.; Tsyrulyk, R. (2024)
    Молоко є доступним для споживання, популярним і поживним продуктом харчування, у складі якого присутні різноманітні важливі макроелементи та біологічно активні сполуки, зокрема каротиноїди. Каротиноїди, які містяться в ...

View more