Короткий опис(реферат):
Корисна модель належить до молочної промисловості і може використовуватися при виробництві плавлених сирів. Спосіб дозволяє розширити асортимент плавлених сирів, підвищити їх харчову цінність та надати продукту функціональних властивостей. Всі сировинні компоненти, готують до плавлення і вносять у котел, а при температурі 42°C додають структуроутворювач з сіллю-плавителем. Сирну масу плавлять при температурі 85°C з витримкою 15 хвилин. В процесі плавлення вносять сухий харчовий екстракт ламінарії виробництва ТОВ «НВК Віларус». Продукт охолоджують до 70°C і направляють на фасування. Изобретение относится к молочной промышленности и может использоваться при производстве плавленых сыров. Способ позволяет расширить ассортимент плавленых сыров, повысить их пищевую ценность и придать продукту функциональных свойств. Все сырьевые компоненты готовят к плавлению и вносят в котел, а при температуре 42°C добавляют структурообразователь и соль-плавитель. Творожную массу плавят при температуре 85°C 15 мин. В процессе плавления вносят сухой пищевой экстракт ламинарии производства ООО «НПК Виларус». Продукт охлаждают до 70°C и направляют на фасовку.
Суть розробки, основні результати:
The invention relates to the dairy industry and can be used in the production of soft cheeses with thermo-acid coagulation of milk proteins. The method allows to expand the range of soft cheeses and increase their nutritional value. The method of production of soft cheese with laminaria provides for pasteurization of milk, coagulation of milk proteins, removal of whey, forming and self-pressing a clot, salting, salting, drying. Laminaria was added to normalized milk in the amount of 5% of raw materials.