Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10329
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСамілик, Марина Михайлівна-
dc.contributor.authorSamilyk, M.-
dc.date.accessioned2023-02-03T10:45:30Z-
dc.date.available2023-02-03T10:45:30Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationСамілик М. М. Вплив локаворства на розвиток гастрономічного туризму Сумщини [Електронний ресурс] / М. М. Самілик // Вісник Київського національного університету культури і мистецтв. – Сер. «Туризм». – Київ, 2022. – № 5 (1). – С. 48-56. – Режим доступу : https://doi.org/10.31866/2616-7603.5.1.2022.261998. – Заголовок з екрану.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10329-
dc.descriptionThe purpose of the study is to determine the impact of locavorism on the development of gastronomic tourism the Sumy region. The research methodology is based on the collection of factual data, the synthesis and analysis of information material, and the study of scientific and practical developments of domestic and foreign experts in the field of gastronomic tourism. Locavorism as a model of food consumption, features of this concept, reasons and history of its occurrence are analyzed. The main signs of locavorism and the connection with gastronomic tourism have been studied. Examples of reflecting the principles of locavorism in the Sumy region through authentic dishes and gastronomic festivals are presented. Five basic principles of locavorism are identified: consumption of only local food (grown and produced in the region of human habitation), seasonality (characterized by consumption of fruits and vegetables according to the season, refusal of imported food), environmental friendliness (due to reduced globalization and logistics costs load on the environment), naturalness (rejection of products grown by genetic engineering technologies), support for local producers (use of products made by local producers). The analysis showed that locavorism has many positive features. These are, in particular, the revival and popularization of traditional regional cuisine, the development of local producers of agricultural products and producers of organic products, the creation of local craft enterprises, the reduction of imports, the positive impact on ecology, and the improvement of the population health, which in the long run will contribute to the health of the nation. It has been established that the development of locavorism will make it possible to establish a direct connection between urban consumers and rural producers, which will enable craft producers to sell their products at decent prices and will contribute to the development of rural areas, and increase the rural population employment.uk_UA
dc.description.abstractМетою даного дослідження є визначення впливу локаворства на розвиток гастрономічного туризму Сумщини. Методика дослідження полягала у зборі фактичних даних, синтезі та аналізі інформаційного матеріалу, вивченні науково-практичних напрацювань вітчизняних та закордонних фахівців в галузі гастрономічного туризму. Проаналізовано локаворство, як модель споживання їжі, особливості цієї концепції, причини та історію виникнення. Досліджено основні ознаки локаворства та їх зв’язок з гастрономічним туризмом. Представлено приклади відображення принципів локаворства на Сумщині через автентичні страви та гастрономічні фестивалі. Визначено п’ять основних принципів локаворства: вживання лише місцевої їжі (вирощеної та виготовленої в регіоні проживання людини), сезонність (характеризується вживанням овочів та фруктів відповідно до сезону, відмовою від привозних продуктів харчування), екологічність (за рахунок зменшення глобалізації та логістичних витрат зменшується навантаження на навколишнє середовище), натуральність (відмова від продуктів, вирощених за технологіями генної інженерії), підтримка місцевих виробників (вживання продуктів виготовлених локальними виробниками). Аналіз показав, що локаворство має багато позитивних особливостей. Серед яких: відродження і популяризація традиційної регіональної кухні; розвиток місцевих виробників сільсько-господарської продукції та виробників органічної продукції; створення локальних крафтових підприємств; зменшення імпорту; позитивний вплив на екологію; підвищення рівня здоров’я населення, що у перспективі сприятиме оздоровленню нації. Встановлено, що розвиток локаворства дозволить налагодити прямий зв'язок між міськими споживачами та сільськими виробниками, що дає можливість крафтовикам реалізовувати свою продукцію за достойними цінами та сприятиме розвитку сільських територій, збільшить зайнятість сільського населення.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherКиївський національний університет культури і мистецтвuk_UA
dc.subjectлокаворствоuk_UA
dc.subjectгастрономічний туризмuk_UA
dc.subjectгастрономічні фестиваліuk_UA
dc.subjectlocavorismuk_UA
dc.subjectgastronomic tourismuk_UA
dc.subjectgastronomic festivalsuk_UA
dc.titleВплив локаворства на розвиток гастрономічного туризму Сумщиниuk_UA
dc.title.alternativeImpact of locavorism on the gastronomic tourism development in Sumy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стаття.pdf456,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.