Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10342
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorQin, Xuanxuan-
dc.contributor.authorSamilyk, Maryna-
dc.contributor.authorLuo, Yanghe-
dc.contributor.authorЦинь, Сюаньсуань-
dc.contributor.authorСамілик, Марина Михайлівна-
dc.contributor.authorЛуо, Янге-
dc.date.accessioned2023-02-06T11:49:26Z-
dc.date.available2023-02-06T11:49:26Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationQin X. The influence of dietary fiber in rice bran on kefir [Electronic resource] / X. Qin, M. Samilyk, Y. Luo // The 1st International scientific and practical conference «Science and technology : problems, prospects and innovations», (Osaka, Japan, October 19-21, 2022). – Osaka : CPN Publishing Group, 2022. – P. 19-26.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10342-
dc.descriptionРисові висівки є різновидом побічних продуктів сільськогосподарської переробки, вони багаті харчовими волокнами та іншими поживними речовинами. У сучасному суспільстві все більше уваги приділяється харчовим волокнам через їх користь для здоров’я. Кефір є функціональним і маловідомим споживачам напоєм. Це дослідження мало на меті вивчити вплив харчових волокон у рисових висівках на фізичні властивості кефіру, включаючи водоутримувальну здатність і в’язкість. Досліджували кефір з додаванням 0, 0,1 %, 0,3 %, 0,5 %, 0,7 % кількості рисових висівок. Зразки зберігали 28 днів при 4±1°C. Результати показали, що додавання рисових висівок може значно покращити водоутримувальну здатність і в’язкість кефіру через клітковину в рисових висівках. Для отримання кращої якості кефіру рисові висівки повинні пройти попередню обробку: подрібнення, знебарвлення, дезодорацію та іншу попередню обробку. А більша кількість введення призводить до неприємного смаку, тому актуальною проблемою, яку необхідно вирішити, є зменшення негативного впливу рисових висівок на кефір.uk_UA
dc.description.abstractRice bran is a kind of by-products of agricultural processing, they are rich in dietary fiber and other nutrients. In modern society, dietary fibre is increasingly being paid attention for its health benefits. Kefir is a functional beverage and little known to consumers. This study aimed to study the influence of dietary fiber in rice bran on the physical properties of kefir, including water holding capacity and viscosity. Kefir supplemented with 0, 0.1%, 0.3%, 0.5%, 0.7% amount of rice bran were studied. Samples were stored for 28 days at 4±1°C. Results showed that the introduction of rice bran could significantly improve the water holding capacity and viscosity of kefir because of the fiber in rice bran. To get a better quality of kefir, rice bran should be pretreated: crushing, decolorization, deodorization and other pretreatment. And more adding amount of introduction lead to bad taste, so the urgent problem needs to resolve is decrease the adverse effect of rice bran on kefir.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherCPN Publishing Groupuk_UA
dc.subjectrice branuk_UA
dc.subjectkefiruk_UA
dc.subjectwater holding capacityuk_UA
dc.subjectрисові висівкиuk_UA
dc.subjectкефірuk_UA
dc.subjectводоємністьuk_UA
dc.titleThe influence of dietary fiber in rice bran on kefiruk_UA
dc.title.alternativeВплив харчових волокон у рисових висівках на кефірuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
осака.pdf2,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.