Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10453
Title: Спосіб виробництва сиру м’якого сироваткового «Карамелька»
Other Titles: Production method of soft whey cheese "Karamelka"
Authors: Ладика, В. І.
Болгова, Н. В.
Самілик, М. М.
Соколенко, В. В.
Назаренко, Ю. В.
Ladyka, V. I.
Bolhova, N. V.
Samilyk, М. М.
Sokolenko, V. V.
Nazarenko, Yu. V.
Keywords: сир м’який
підсирна сироватка
молоко А2
soft cheese
low-fat whey
A2 milk
Issue Date: 2023
Publisher: СНАУ
Citation: Спосіб виробництва сиру м’якого сироваткового «Карамелька» [Електронний ресурс] : патент 152392 UA : МПК A23C 19/068 (2006.01), A23C 21/06 (2006.01) / В. І. Ладика, Н. В. Болгова, М. М. Самілик [та ін.] ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 202200493 ; заявл. 07.02.2022 ; опубл. 25.01.2023, Бюл. № 4.
Abstract: Винахід належить до молочної промисловості і може використовуватися при виробництві м’яких сирів із солодкої підсирної сироватки, дозволяє розширити асортимент. Спосіб виробництва сиру м’якого сироваткового «Карамелька» включає наступні стадії: приймання та оцінка якості солодкої підсирної сироватки (рН 6,4-6,6), приймання та оцінка якості молока А2, тимчасове зберігання молока А2, утворення сироватко-молочної суміші, згущування, охолодження, змішування з цукром, охолодження, гомогенізація, згущування, охолодження, пакування, фасування, маркування.
Description: The invention relates to the dairy industry and can be used in the production of soft cheeses from sweet whey, which allows to expand the assortment. The method of production of soft whey cheese "Karamelka" includes the following stages: reception and evaluation of the quality of sweet whey (pH 6.4-6.6), reception and evaluation of the quality of A2 milk, temporary storage of A2 milk, formation of a whey-milk mixture, thickening, cooling, mixing with sugar, cooling, homogenization, thickening, cooling, packaging, packaging, labeling.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10453
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Патент_Болгова Н.(Карамелька).pdf1,03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.