Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10956
Назва: Flour and confectionery products for children. Requirements for quality and safety indicators
Інші назви: Борошняні та кондитерські вироби для дітей. Вимоги до показників якості та безпеки
Автори: Mazurenko, Igor
Li, Yunbo
Zhengzheng, Shao
Xie, Yangui
Maзуренко, Iгор
Лі, Юньбо
Чженчжен, Шао
Се, Янгуй
Ключові слова: candies
confectionery
cookies
безпечність
борошно
кондитерські вироби
Дата публікації: 2023
Видавництво: Таврійський державний агротехнологічний університет
Бібліографічний опис: Flour and confectionery products for children. Requirements for quality and safety indicators [Electronic resource] / І. Mazurenko, Y. Li, S. Zhengzheng, Y. Xie // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2023. – Вип. 13, Т. 1. – Режим доступу : https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.383. – Заголовок з екрану.
Короткий огляд (реферат): The issue of safety and quality of children's and general nutrition products has gained great importance among doctors of pediatricians, doctors of narrow specialization, scientists of various fields of science, as well as in domestic and international trade. The proposed range of flour and confectionery products for children is diverse. Domestic and foreign manufacturers offer products that are packaged in colored consumer packaging that interests the child. Behind such a marketing move are "hidden" components that are used in production and have a negative effect on the body of both a child and an adult. The quality of products intended for children's nutrition is first of all a list of product properties that are able to satisfy the physiological needs of the child's body in food products, based on their chemical composition and energy value. The results of research on raw materials and components, which are advisable to use in the production of flour and confectionery products for children, are presented. The negative or positive effect of products on the child's body has been established. The results of the research will form the basis of the development of regulatory and technological documents for the production of fundamentally new products for children.
Опис: Питання безпечності та якості продуктів дитячого та загального харчування набуло великої важливості серед докторів педіатрів, докторів вузької спеціалізації, вчених різних галузей науки, а також у внутрішній в міжнародній торгівлі. Запропонований асортимент продуктів борошняних та кондитерських виробів для дітей різноманітний. Вітчизняні та іноземні виробники пропонують продукти, які упаковані у кольорову споживчу тару, яка зацікавлює дитину. За таким маркетинговим ходом «сховані» компоненти які використані при виробництві та негативно впливають на організм як дитини так і дорослої людини. Контроль за продуктами харчування – це обов’язкова регулятивна дія, яка здійснюється під час забезпечення виконання законів, стандартів та інших нормативних актів щодо продуктів харчування, державними або місцевими органами влади з метою захисту споживачів. Об’єктивний контроль сприяє безпечності всіх харчових продуктів під час виробництва, транспортування, зберігання, перероблення та розповсюдження, їх придатності до споживання, відповідності вимогам щодо безпечності та якості, а також гарантує те, що вони правдиво та ретельно промарковані. Якість продуктів, які передбачені для харчування дітей це перш за все перелік властивостей продукту, які здатні задовольнити фізіологічні потреби організму дитини в продуктах харчування, виходячи з їх хімічного складу та енергетичної цінності. Паралельно встановлено, що не правельне харчування, а саме використання у раціоні дитини блюд швидкого приготування та продуктів з використанням штучних барвників, загустовучів, емульгаторів, стабілізаторів конситенції та смаку призводить до хронічних захворювань та порушенню правильної роботи усього організму. Негативний вплив відмічається у дітей та підлітків різного віку не залежно від кольору шкіри, соціального стану тощо. Наведені результати досліджень сировини та компонентів, які доцільно використовувати при виробництві борошняних та кондитерських виробів для дітей. Встановлено негативний або позитивний вплив продуктів на організм дитини. Результати досліджень увійдуть в основу розроблення нормативних та технологічних документів на виробництво принципово-нових продуктів для дітей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10956
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Репозитарій 2022-2023 стаття Мазуренко І.К..pdf340,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.