Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11578
Назва: | Технологічні особливості та оптимізації вирощування курчат-бройлерів в умовах Ладижинської філії птахокомплексу ТОВ «Вінницька птахофабрика» |
Інші назви: | Technological features and optimization of broiler chicken rearing in the conditions of the Ladyzhyn branch of the poultry complex of Vinnytsia Poultry Farm LLC" |
Автори: | Максименко, Микола Михайлович Maksimenko, Mykola Mikhailovich |
Ключові слова: | вирощування курчат кроси бройлерів освітленість пташників rearing chickens broiler crosses illumination of poultry houses |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. В. Попсуй |
Короткий огляд (реферат): | Мета досліджень: аналіз особливостей промислової технології вирощування курчат-бройлерів в умовах Ладижинської філії ТОВ «Вінницька птахофабрика» та порівняння впливу режимів освітлення на відгодівельні і забійні показники курчат бройлерів. Предмет досліджень: відгодівельна, м’ясна продуктивність бройлерів, технологічні аспекти вирощування від посадки і до забою, витрати кормів на одиницю приросту та життєздатність курчат. Результати досліджень: Шляхом науково-виробничого експерименту визначена найбільш ефективна схема освітлення. Підтверджено, що правильно підібраний режим освітлення та інтенсивність впливають на активність курчат і їх розвиток в процесі вирощування. Для стимуляції активності в перший тиждень вирощування для ефективного споживання корму і розвитку імунної системи бажано створювати оптимальний період темноти в пташнику на третій день - 2 години. З 11 дня вирощування доцільно поступово зменшувати рівень освітленості з 30 до 10 лк, і підтримувати цей світловий режим до кінця вирощування. Це створить додаткові передумови для підвищення ефективності виробництва курятини. |
Опис: | Purpose of the research: analysis of the features of industrial technology for growing broiler chickens in the conditions of the Ladyzhyn branch of Vinnytsia Poultry Farm LLC and comparison of the influence of lighting modes on fattening and slaughter indicators of broiler chickens. Subject of research: fattening, meat productivity of broilers, technological aspects of growing from planting to slaughter, feed consumption per unit of growth and viability of chickens. The results of the research. By means of a scientific and production experiment, the most effective lighting scheme was determined. It has been confirmed that the right lighting mode and intensity affect the activity of chickens and their development during the growing process. To stimulate activity in the first week of cultivation, for effective feed consumption and the development of the immune system, it is desirable to create an optimal period of darkness in the house on the third day - 2 hours. From the 11th day of cultivation, it is advisable to gradually reduce the illumination level from 30 to 10 lux, and maintain this light regime until the end of cultivation. This will create additional prerequisites for improving the efficiency of chicken production. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11578 |
Розташовується у зібраннях: | Біолого-технологічний |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Максименко М.М..pdf Restricted Access | 2,28 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.