Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11599
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПарфило, Аліна Юріївна-
dc.contributor.authorParfilo, Alina Yuriivna-
dc.date.accessioned2024-02-06T07:38:12Z-
dc.date.available2024-02-06T07:38:12Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. О. Опараuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11599-
dc.descriptionIn the master's thesis, an analysis of the state of the fodder production industry in the economy was carried out, optimization of cattle feeding technology was carried out. It has been established that even with relatively low productivity of cows, milk production in "AVERS INTERNATIONAL" LLC is profitable, because the cost price is less than UAH 9. for 1 kg of milk, its sale to the population and to the Sumy Dairy Plant" of the State Enterprise "Aromat" at a price of about 12 hryvnias. provides a profitability of more than 30%. Consumption of an optimized diet containing 23 MJ more exchangeable energy and 240 g of digestible protein had a positive effect on the milk yield of cows. Thus, the average daily gain of the cows of the experimental group increased from 16.7 kg to 18.1 kg, which is 0.9 kg more than the control group. The fat content in milk was almost unchanged. The introduction of standardized feeding in this farm will provide a certain economic effect even with a slight increase in milk productivity of cows (by 7.5%).uk_UA
dc.description.abstractУ магістерській роботі проведено аналіз стану галузі кормовиробництва в господарстві, здійснено оптимізацію технології годівлі великої рогатої худоби. Встановлено, що навіть при відносно невисокій продуктивності корів виробництво молока в ТОВ "AVERS INTERNATIONAL" є прибутковим, адже за собівартості менше 9 грн. за 1 кг молока, його реалізація населенню та на Сумський молочний завод» ДП « Аромат» за ціною близько 12 грн. забезпечує рентабельність більше 30%. Споживання оптимізованого раціону, що містить на 23 МДж більше обмінної енергії та на 240 г перетравного протеїну позитивно вплинуло на рівень надоїв корів. Так, середньодобовий надій корів дослідної групи зріс з 16,7 кг до 18,1 кг, що на 0,9 кг більше за контрольну групу. Вміст жиру в молоці майже не різнився. Впровадження нормованої годівлі в даному господарстві забезпечить певний економічний ефект навіть при незначному підвищенні молочної продуктивності корів (на 7,5 %).uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectкормова база господарстваuk_UA
dc.subjectтехнологія заготівлі та використання кормівuk_UA
dc.subjectстадо великої рогатої худобиuk_UA
dc.subjectfodder base of the farmuk_UA
dc.subjecttechnology of harvesting and use of fodderuk_UA
dc.subjectherd of cattleuk_UA
dc.titleОптимізація кормової бази та технології годівлі великої рогатої худоби в умовах ТОВ «AVERS INTERNATIONAL» Сумського районуuk_UA
dc.title.alternativeOptimization of feed base and cattle feeding technology in the conditions of AVERS INTERNATIONAL LLC of the Sumy districtuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Парфило А.Ю..pdf
  Restricted Access
1,5 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.