Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12089
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorDeng, Chunli-
dc.contributor.authorMelnyk, Oksana-
dc.contributor.authorLi, Guanli-
dc.contributor.authorLi, Xiaochun-
dc.contributor.authorLuo, Yanghe-
dc.contributor.authorДен, Чунлі-
dc.contributor.authorМельник, Оксана-
dc.contributor.authorЛі, Гуанлі-
dc.contributor.authorЛі, Сяочунь-
dc.contributor.authorЛуо, Янхе-
dc.date.accessioned2024-08-02T08:38:43Z-
dc.date.available2024-08-02T08:38:43Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationOptimization of Cross-Linked Cassava Starch Coating Formulation by Response Surface Methodology and Its Preservation Effects on ‘Shatangju’ Mandarin [Electronic resource] / Chunli Deng, Oksana Melnyk, Guanli Li [and athers] // Food and Nutrition Sciences. – 2023. – Vol. 73, № 4. – Р. 332-344. – Режим доступу : https://doi.org/10.31883/pjfns/173526. – Заголовок з екрану.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12089-
dc.descriptionУ цьому дослідженні крохмаль маніоки, зшитий триметафосфатом натрію, використовувався як основний матеріал для приготування консервуючого покриття. Рівні додавання β-циклодекстрину, фітинової кислоти та гліцерину були оптимізовані за допомогою методології поверхні відгуку з комплексним індексом маслопроникності (OP) та проникності водяної пари (WVP) покриття на основі крохмалю. Оптимальний склад покриття на основі зшитого крохмалю маніоки був наступним: 3 г/100 г зшитого крохмалю маніоки, 0,7 г/100 г β-циклодекстрину, 0,5 г/100 г фітинової кислоти та 0,5 г/100 г. гліцерину. Розчин для консерваційного покриття, приготований за оптимізованою формулою, був застосований при післязбиральному зберіганні мандаринів сорту Шатанджу. Обробка покриттям ефективно сповільнила зниження твердості при зберіганні протягом 20 днів при кімнатній температурі, знизила швидкість гниття (на 111,73%) та швидкість втрати маси (на 43,40%), а також інгібувала післяжнивне дихання (на 42,06%) плодів. Вміст розчинних сухих речовин, титрована кислотність та вміст аскорбінової кислоти мандаринів сорту Шатанджу в оболонці були вищими в 1,32 рази, 1,55 рази та 1,52 рази відповідно порівняно з відповідними показниками контрольних плодів. Всі ці результати показують, що обробка покриттям може ефективно знизити втрату поживних речовин, затримати в'янення та гниття, продовжити термін зберігання після збирання врожаю та підвищити комерційну цінність мандаринів сорту Шатанджу.uk_UA
dc.description.abstractIn this study, cassava starch cross-linked with sodium trimetaphosphate was used as the base material to prepare the preservative coating. Addition levels of β-cyclodextrin, phytic acid, and glycerol were optimized using integrated index oil permeability (OP) and water vapor permeability (WVP) response surface methodology of a starch-based coating. The optimal composition of the cross-linked cassava starch coating was as follows: 3 g/100 g cross-linked cassava starch, 0.7 g/100 g β-cyclodextrin, 0.5 g/100 g phytic acid and 0.5 g/100 g. glycerin. A conservation coating solution prepared according to an optimized formula was used for post-harvest storage of Shatanju variety tangerines. The coating treatment effectively slowed down the decrease in hardness during storage for 20 days at room temperature, reduced the rate of decay (by 111.73%) and the rate of weight loss (by 43.40%), and also inhibited post-harvest respiration (by 42.06%) fruits . The content of soluble solids, titratable acidity and ascorbic acid content of tangerines of the Shatanju variety in the shell were higher by 1.32 times, 1.55 times and 1.52 times, respectively, compared with the corresponding indicators of control fruits. All these results indicate that coating treatment can effectively reduce nutrient loss, delay wilting and rotting, extend post-harvest shelf life, and enhance the commercial value of Shatanju mandarins.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectmodified starchuk_UA
dc.subjectβ-cyclodextrinuk_UA
dc.subjectphytic aciduk_UA
dc.subjectмодифікований крохмальuk_UA
dc.subjectβ-циклодекстринuk_UA
dc.subjectфітинова кислотаuk_UA
dc.titleOptimization of Cross-Linked Cassava Starch Coating Formulation by Response Surface Methodology and Its Preservation Effects on ‘Shatangju’ Mandarinuk_UA
dc.title.alternativeОптимізація рецептури покриття з поперечно-зшитого крохмалю маніоки за допомогою методології поверхні відгуку та її консервуючої дії на мандарин «Шатанджу»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pdf-173526-96167.pdf644,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.