Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12445
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДенисенко, В. О.-
dc.contributor.authorDenysenko, V. O.-
dc.date.accessioned2024-09-24T12:23:20Z-
dc.date.available2024-09-24T12:23:20Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник В. І. Оничкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12445-
dc.descriptionIn the qualification work, the question of the features of formation of productivity and grain quality of modern varieties of winter wheat is considered. The research was conducted during the 2023-2024 growing season. The object of the study was seven varieties of winter wheat of domestic and foreign selection: Bohdana, Arktis, Skagen, Asori, Rumor. As a result of the study, it was established that during the period of complete cessation of vegetation of winter wheat, soluble sugars accumulated in plants of 24.7-30.3% in the nodes of the tillers, which corresponds to the optimal biological norm. The higher sugar content was formed by plants of the Skagen (29.8%) and Rumor (29.4%) varieties. The highest level of yield was characterized by winter wheat varieties Skagen -7.74 t/ha, Asori - 7.54 t/ha and Rumor - 7.00 t/ha, which is 1.36, 1.16 and 0.62 t/ha higher in comparison with the standard variety Bohdan at NIR05 0.609 t/ha. At the same time, the manufacturability of harvesting these varieties was at the level of 88-94%. According to DSTU 3768:2019 "Wheat. Technical conditions" of the majority of studied wheat varieties.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі розглянуто питання особливостей формування продуктивності та якості зерна сучасних сортів пшениці озимої. Дослідження проводили упродовж 2023-2024 вегетаційного року. Об’єктом дослідження виступали сім сортів пшениці озимої вітчизняної та зарубіжної селекції: Богдана, Арктіс, Скаген, Асорі, Румор. У результаті дослідження встановлено, що на період повного припинення вегетації пшениці озимої у вузлах кущіння накопичилось розчинних цукрів у рослин 24,7-30,3%, що відповідає оптимальній біологічній нормі. Більший вміст цукрі був сформований рослинами сортів Скаген (29,8%) і Румор (29,4%). Вищим рівнем врожайності характеризувалися сорти озимої пшениці Скаген -7,74 т / га, Асорі – 7,54т / га і Румор - 7,00 т / га, що на 1,36, 1,16 і 0,62 т/га вище у порівнянні зі сортом стандартом Богдана при НІР05 0,609 т/га. При цьому технологічність збирання цих сортів була на рівні 88-94%. Згідно ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови» більшість досліджуваних сортів пшениці.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectпшеницяuk_UA
dc.subjectсортиuk_UA
dc.subjectіндивідуальна продуктивністьuk_UA
dc.subjectwheatuk_UA
dc.subjectvarietiesuk_UA
dc.subjectindividual productivityuk_UA
dc.titleПорівняльне оцінювання сортів пшениці озимої в умовах ТДВ «Конотопагропостач» Сумської областіuk_UA
dc.title.alternativeComparative assessment of winter wheat varieties in the conditions of the Konotopagropostach agricultural field of Sumy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Денисенко В.О..pdf
  Restricted Access
685,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.