Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12472
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБілоус, Богдан-
dc.contributor.authorBilous, Bohdan-
dc.date.accessioned2024-09-27T09:33:51Z-
dc.date.available2024-09-27T09:33:51Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет харчових технологій ; наук. керівник Н. В. Болговаuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12472-
dc.descriptionThe work is laid out on 59 pages, contains 6 figures. 83 literary sources were used for implementation. The work is devoted to improving the technology of obtaining sunflower oil due to the application of the process of adsorption and winterization. As an adsorbent, it is proposed to use a secondary product of brewing production - beer grain, which is natural organic cellulose. The organoleptic, physicochemical and microbiological indicators of sunflower oil were analyzed. The analysis of the organoleptic evaluation showed that the oil purified by beer grain and winterization is transparent. It has the taste and smell characteristic of sunflower oil, but does not have an extraneous aftertaste, bitterness and smell. It was established that the proposed method of sunflower oil purification using beer grain adsorption and winterization allows to significantly reduce the color number (by 8 mg of iodine), which corresponds to the indicators of hydrated frozen oils. The acid and peroxide values decrease by 1.7 mg KOH/g and 3.5 mmol/kg, respectively. It is worth noting that the proposed method also helps to reduce the mass fraction of moisture and volatile substances by 0.08%. According to all microbiological indicators, the test samples meet the requirements of the standard.uk_UA
dc.description.abstractРобота викладена на 59 сторінках, містить 6 рисунків. Для виконання використано 83 літературних джерела. Робота присвячена удосконаленню технології отримання соняшникової олії за рахунок застосування процесу адсорбції та вінтеризації. В якості адсорбента запропоновано використовувати вторинний продукт пивоварного виробництва – пивну дробину, яка є натуральною органічною целюлозою. Проаналізовано органролептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники соняшникової олії. Аналіз органолептичної оцінки показав, що олія, очищена пивною дробиною та вінтеризацією – прозора. Вона має смак та запах, притаманні олії соняшниковій, але не має стороннього присмаку, гіркоти та запаху. Встановлено, що запропонований спосіб очищення соняшникової олії із застосуванням адсорбції пивною дробиною та вінтеризацією дозволяє значно знизити колірне число (на 8 мг йоду), яке відповідає показникам гідратованих виморожених олій. Кислотне та перекисне число знижуються відповідно на 1,7 мг КОН/г та 3,5 ммоль/кг. Варто зазначити, що запропонований спосіб також сприяє зниженню масової частки вологи та летких речовин на 0,08%. За всіма мікробіологічними показниками дослідні зразки відповідають вимогам стандарту.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectолія соняшниковаuk_UA
dc.subjectадсорбціuk_UA
dc.subjectвінтеризаціяuk_UA
dc.subjectsunflower oiluk_UA
dc.subjectadsorptionuk_UA
dc.subjectwinterizationuk_UA
dc.titleУдосконалення технології отримання соняшникової оліїuk_UA
dc.title.alternativeImproving the technology of obtaining sunflower oiluk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Б_ЛОУС Богдан.pdf
  Restricted Access
1,2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.