Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12811
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗаїка, Ярослав Русланович-
dc.contributor.authorZaika, Yaroslav Ruslanovych-
dc.date.accessioned2024-12-12T12:50:57Z-
dc.date.available2024-12-12T12:50:57Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник В. І. Троценкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12811-
dc.descriptionSoy is the most widespread agricultural plant, characterized by a special structure of protein and oil, and is a strategically important food product. Soybean oil consists of 98% saturated and unsaturated fatty acids, has biologically active substances that can be absorbed by the body of humans and animals. The purpose of the research was to determine the peculiarities of the formation of the crop of soybean varieties in the conditions of LLC "Khlibodar" of the Sumy district of the Sumy region. Soy yield varied from 2.0 to 2.5 t/ha. The highest yield of soybeans was formed by sowing the Nordica variety – 2.5 t/ha, which is 0.2 t/ha more than the Aurelina variety (2.3 t/ha) and 0.5 t/ha for the DSh-401 variety (2.0 t/ha). According to the research results, it was noted that the lowest yield of soybeans was formed in the DSh-401 variety – 2.0 t/ha. According to the research results, it was established that among the studied varieties, the maximum amount of protein was obtained from the Nordica variety – 34.8%. A slightly lower protein content was formed in the Aurelina variety – 33.5%. The lowest protein content was obtained by growing the DSh-401 variety – 32.4%. The Nordica variety had the highest oil content in the seeds – 23.5%. The oil content of the Aurelina variety was 22.2%. The variety DSh-401 was characterized by the lowest oil content in soybeans – 21.3%.uk_UA
dc.description.abstractСоя – це найбільш поширена сільськогосподарська рослина, що характеризується особливою структурою білка та олії є стратегічно важливим продуктом в харчуванні. Соєва олія на 98 % складається з насичених і ненасичених жирних кислот, має біологічні активні речовини, які можуть засвоюватися організмом людини та тварин. Мета досліджень полягала у визначенні особливостей формування врожаю сортів сої в умовах ТОВ "Хлібодар" Сумського району Сумської області. Урожайність сої варіювала в межах від 2,0 до 2,5 т/га. Найбільша урожайність сої сформована за сівби сорту Нордіка – 2,5 т/га, що більше на 0,2 т/га за сорт Ауреліна (2,3 т/га) та на 0,5 т/га за сорт ДШ-401 (2,0 т/га). За результатами досліджень відмічено, що найменша урожайність сої сформована у сорту ДШ-401 – 2,0 т/га. За результатами досліджень встановлено, що серед досліджуваних сортів максимальну кількість білка отримано у сорту Нордіка – 34,8 %. Дещо менший вміст білка сформовано у сорту Ауреліна – 33,5 %. Найменший вміст білка було отримано за вирощування сорту ДШ-401 – 32,4 %. Сорт Нордіка формував найбільше вмісту олії в насінні – 23,5 %. У сорту Ауреліна вміст олії становив 22,2 %. Найнижчим вмістом олії в зерні сої характеризувався сорт ДШ-401 – 21,3 %.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectсояuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectоліяuk_UA
dc.subjectsoybeanuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectoiluk_UA
dc.titleОсобливості формування урожайності сортів сої в умовах ТОВ "Хлібодар" Сумського районуuk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of yield formation of soybean varieties under the conditions of LLC "Hlibodar" of the Sumy districtuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом Заїка Я. Р. .pdf
  Restricted Access
2,66 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.