Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12865
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗагородній, Дмитро-
dc.contributor.authorZahorodniy, Dmytro-
dc.date.accessioned2024-12-20T09:42:41Z-
dc.date.available2024-12-20T09:42:41Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет харчових технологій ; наук. керівник Ю. В. Назаренкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12865-
dc.descriptionThe aim of this work is to develop a technology for a fermented milk drink with apricot processing derivatives. Apricot powder is a valuable source of vitamins (in particular, vitamin A, C, group B), minerals (potassium, magnesium, iron, calcium) and dietary fiber. The addition of this ingredient to fermented milk drinks significantly increases their nutritional value, making the product more useful for consumers seeking to improve their diet. Such beverages can be classified as functional foods that not only satisfy the need for nutrition, but also provide additional health benefits. The growing demand for such products opens up prospects for their active market promotion and increased sales. In addition, the use of apricot by-products reduces production costs and increases profitability, which makes it possible to offer quality products at affordable prices. The recommended price of the drink is 27.9 UAH per 1 liter. The work is presented on 56 pages, contains 22 figures, 12 tables, and and 38 references.uk_UA
dc.description.abstractМетою даної роботи – є розробка технології кисломолочного напою з похідними переробки абрикос. Абрикосовий порошок є цінним джерелом вітамінів (зокрема вітаміну A, C, групи B), мінералів (калій, магній, залізо, кальцій) і дієтичної клітковини. Додавання цього інгредієнта до кисломолочних напоїв значно підвищує їхню біологічну цінність, роблячи продукт більш корисним для споживачів, які прагнуть покращити свій раціон. Такі напої можуть бути віднесені до категорії функціональних продуктів, які не лише задовольняють потребу в харчуванні, але й надають додаткові переваги для здоров'я. Зростаючий попит на подібні продукти відкриває перспективи для їхнього активного просування на ринку і збільшення продажів. Крім того, використання похідних продуктів переробки абрикосів дозволяє знизити виробничі витрати та підвищити рентабельність, що дає можливість пропонувати якісні продукти за доступними цінами. Рекомендована вартість напою – 27,9 грн за 1 л. Робота викладена на 56 сторінках, містить 22 рисунки, 12 таблиць, 38 літературних джерел.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectфункціональний продуктuk_UA
dc.subjectкисломолочний напійuk_UA
dc.subjectйогуртuk_UA
dc.subjectfunctional productuk_UA
dc.subjectfermented milk drinkuk_UA
dc.subjectyogurtuk_UA
dc.titleРозробка технології кисломолочного напою на основі похідних переробки абрикосуuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of sour milk drink technology based on apricot processing derivativesuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Загородній.pdf
  Restricted Access
2,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.