Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13352
Назва: | Дослідження якісних та технологічних характеристик молока корів української бурої молочної породи в умовах Державного підприємства "Дослідне господарство Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України" |
Інші назви: | Study of qualitative and technological characteristics of milk of cows of the Ukrainian brown dairy breed in the conditions of the State Enterprise "Experimental Farm of the Institute of Agriculture of the Northeast of the National Academy of Sciences of Ukraine" |
Автори: | Купрієнко, Сергій Kuprienko, Serhiy |
Ключові слова: | молоко вміст жиру вміст білка milk fat content protein content |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник Т. О. Чернявська |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню якісних та технологічних характеристик молока від корів української бурої молочної породи. Робота проведена в господарських умовах Державного підприємства «Дослідне господарство Інститут сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України». В господарстві спостерігається негативна динаміка показників молочної продуктивності за останні три роки, що свідчить про поступове зниження величини надою та вмісту жиру і білка в молоці. Результати досліджень свідчать про те, що якісні характеристики молочної сировини мають наступні значення: середній вміст в молоці жиру перевищує 4%, вміст білка в молоці був дещо нижчим за 3,0%, вміст сухої речовини в молоці був вищим за 12%, а сухого знежиреного залишку –вищий за 8%. Між тваринами різної лінійної належності встановлена міжлінійна диференціація за вмістом складових молока. За фізичними властивостями молоко бурих тварин відповідає вимогам якості, а між тваринами різної лінійної належності встановлена певна різниця. Встановлена міжлінійна диференціація за показником виходу сиру та за якісними показниками сиру виготовленого з молока від корів різних генеалогічних ліній. |
Опис: | The qualification work is dedicated to the study of qualitative and technological characteristics of milk from cows of the Ukrainian brown dairy breed. the work was carried out in the economic conditions of the State Enterprise "Experimental Farming Institute of Agriculture of the Northeast of the National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine". The farm has observed negative dynamics of milk productivity indicators over the past three years, which indicates a gradual decrease in the amount of milk yield and the content of fat and protein in milk. The research results indicate that the qualitative characteristics of milk raw materials have the following values: the average fat content in milk exceeds 4%, the protein content in milk was slightly lower than 3.0%, the dry matter content in milk was higher than 12%, and the dry defatted residue - higher than 8%. Between animals of different lineal affiliation, interlineal differentiation is established by the content of milk components. In terms of physical properties, the milk of brown animals meets the quality requirements, and a certain difference is established between animals of different lineages. Interlineal differentiation was established based on the yield of cheese and quality indicators of cheese made from milk from cows of different genealogical lines. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13352 |
Розташовується у зібраннях: | Біолого-технологічний |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Диплом Купрієнко.pdf Restricted Access | 887,11 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.