Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13446
Назва: | Оптимізація технології годівлі корів в ПП «Надь» Сумського району |
Інші назви: | Optimization of cow feeding technology in the private enterprise "Nady" of the Sumy district |
Автори: | Козирь, Олександр Олександрович Kozyr, Oleksandr Oleksandrovich |
Ключові слова: | молочна продуктивність корів корми раціони milk production of cows feed rations |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. В. Корж |
Короткий огляд (реферат): | Метою роботи було дослідження умов годівлі корів та прояв їх продуктивних якостей в умовах господарства. Аналіз кормової бази та умов годівлі виявив кілька недоліків, а саме високу частка силосу в раціоні (>30%) та недостатнє забезпечення якісним сіном, що призводить до недостатньої кількості структурної клітковини в раціоні, що може спричинити ацидоз у корів та призвести до проблем з репродуктивною функцією. Аналіз проб молока показав, що середній вміст білка в молоці досліджуваних корів, через місяць після отелення, становив від 2,98 до 3,41%. У половини корів у молоці підвищений вміст сечовини. У середньому вміст сечовини в молоці відібраної групи корів становив 13,5 мг%, що свідчить про нестачу сирого протеїну в раціоні. Для підвищення рівня молочної продуктивності корів в ПП «Надь» необхідно забезпечити заготівлю об’ємистих кормів з концентрацією не менше 10 МДж ОЕ в 1 кг сухої речовини, оптимальну їх підготовку в кормосуміш за допомогою міксера та нормуванні годівлі корів за продуктивністю та фізіологічним станом. Головним підсумковим результатом оптимізації технології годівлі корів буде зростання рентабельності виробництва молока до 40 %, що на 6,5% вище ніж минулому році. |
Опис: | The purpose of the work was to study the feeding conditions of cows and the manifestation of their productive qualities in farm conditions. Analysis of the feed base and feeding conditions revealed several shortcomings, namely the high proportion of silage in the diet (> 30%) and insufficient provision of high-quality hay, which leads to an insufficient amount of structural fiber in the diet, which can cause acidosis in cows and lead to problems with reproductive function. Analysis of milk samples showed that the average protein content in the milk of the studied cows, a month after calving, was from 2.98 to 3.41%. Half of the cows had an increased urea content in milk. On average, the urea content in the milk of the selected group of cows was 13.5 mg%, which indicates a lack of crude protein in the diet. To increase the level of milk productivity of cows in the “Nagy” PE, it is necessary to ensure the procurement of bulky feeds with a concentration of at least 10 MJ of EO in 1 kg of dry matter, their optimal preparation into a feed mixture using a mixer and rationing of cow feeding according to productivity and physiological condition. The main final result of optimizing the technology of feeding cows will be an increase in the profitability of milk production up to 40%, which is 6.5% higher than last year. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13446 |
Розташовується у зібраннях: | Біолого-технологічний |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Козирь О..pdf Restricted Access | 1,39 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.